Risotto met paprika

Risotto met paprika Risotto met paprika 0 0 5 0

maart 17, 2015

Risotto met paprika

Over risotto met paprika

Dit risotto recept met paprika laat je de mogelijkheden proeven van een typisch Italiaans gerecht in combinatie met paprika welke op 2 verschillende manieren wordt toegepast. Enerzijds wordt de paprika gepureerd zodat deze maximaal door de risotto kan worden opgenomen. Anderzijds worden grove stukken paprika meegebakken met de risotto. Op deze manier wordt de heerlijke zoete smaak van de paprika maximaal benut en gebalanceerd door de zoute Parmigiano Reggiano. Al met al dus een recept wat meer dan moeite waar is om eens te proberen!

Veel meer lekkere risotto recepten zijn te vinden in ons overzicht met risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

150g Carnaroli risotto

4 rode paprika's

1 sjalot

20g roomboter

1l groentebouillon

100ml Italiaanse droge witte wijn

Verse peper

Zeezout

25g Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwarm een oven voor op 200 graden. Doe 2 van de paprika's 40 minuten in de oven. Na 40 minuten haal je de paprika's uit de oven en laat je deze afkoelen. Ondertussen snij je de sjalot en de 2 andere paprika's en verwarm je de groentebouillon. Als je dit klaar hebt, verwijder je de pitjes en het vel van de paprika's welke uit de oven komen. Daarna pureer je de paprika's zodat er een mooie gladde substantie ontstaat.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan met dikke bodem en smelt de roomboter hierin. Fruit het sjalotje samen met de 2 paprika's ongeveer 2 minuten. Na 2 minuten doe je ook de risotto in de pan en bak je deze eveneens 2 minuten mee. Zorg ervoor dat de korrels goed vochtig zijn van de boter en het vocht wat van de paprika afkomt. Dit kan lekker in de risotto trekken en geeft de risotto super veel smaak.

2Blus de risotto af met witte wijn. Als de wijn volledig is opgenomen door de risotto, doe je de gepureerde paprika in de pan. Als ook de puree van paprika is opgenomen, doe je soeplepel voor soeplepel de bouillon in de pan. Dit doe je net zo lang tot dat de risotto nagenoeg gaar is. Haal de pan van het vuur en breng de risotto op smaak met verse peper, zeezout en de Parmigiano Reggiano. Doordat de risotto ontzettend heet is en nog erg vochtig, gaart de risotto automatisch tot perfectie.

3Dien de risotto op en garneer met wat verse peterselie en nog een klein beetje Parmigiano Reggiano. De risotto met paprika is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.