Risotto met parmaham en spinazie

Risotto met parmaham en spinazie Risotto met parmaham en spinazie 0 0 5 0

maart 16, 2015

Risotto met parmaham en spinazie

Over risotto met parmaham en spinazie

In dit risotto recept is alles ondergeschikt gemaakt aan de parmaham. Waar het omgaat is dat je een goede basis risotto maakt met ingrediënten die goed samengaan met de parmaham en een versterkend effect hebben. Daarnaast is het belangrijk dat deze ingrediënten ook afzonderlijk een lekker risotto gerecht vormen, simpelweg omdat je niet bij iedere hap ook parmaham eet. De parmaham is hiervoor te kostbaar en bovendien te zout. Er is voor gekozen om de parmaham op het einde van de bereiding bovenop de risotto te leggen. De smaak van de parmaham komt hierdoor beter tot zijn recht. Want als je de ham al eerder met de risotto mengt, bijvoorbeeld nog tijdens het kookproces, wordt het gerecht veel te zout door de krachtige smaak.

Meer lekkere recepten met risotto en spinazie vind je in ons volledige overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

350g Carnaroli rijst

Olijfolie

1 teen knoflook

1 rode ui

250g kastanjechampignons

100ml droge witte wijn

1l groentebouillon

200g wilde spinazie

50g Parmaham

50g Pecorino

Verse peper

Zeezout

Klontje roomboter

Voorbereiding

1Snij de rode ui en de knoflook en halveer de kastanjechampignons. Breng de groentebouillon aan de kook. Verwijder de steeltjes van de spinazie, schaaf de Pecorino en scheur de parmaham per plakje in 3 tot 4 stukken.

Bereiding

1Neem een goede koekenpan met dikke bodem. Verwarm de olijfolie in de koekenpan en fruit de knoflook en de rode ui. Bak de kastanjechampignons mee en daarna ook de Carnaroli rijst. Als de rijst na 2 minuten glazig is, blus je het geheel af met de witte wijn.

2Zodra de rijst het vocht van de wijn heeft opgenomen, schepje voor schepje de bouillon toevoegen. Op het moment dat het vocht is verdwenen, doe je de volgende schep erbij. Als na 15-20 minuten de risotto nagenoeg gaar is, doe je de spinazie in de pan. Zorg ervoor dat de spinazie maximaal 2 a 3 minuten mee kookt met de risotto.

3Als de risotto qua textuur goed is, peper en zout naar smaak toevoegen en de Pecorino door het gerecht heen laten smelten. Gooi een paar kleine klontjes boter in het gerecht en als deze ook zijn gesmolten is het gerecht klaar. Doe de risotto op de borden maak het gerecht af door de risotto te decoreren met de plakjes Parmaham. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.