Risotto met pijnboompitten, citroen en kaas

Risotto met pijnboompitten, citroen en kaas Hoe maak ik risotto? 0 0 5 0

juni 13, 2015

Hoe maak ik risotto?

Over risotto met pijnboompitten, citroen en kaas

De lente is al bijna weer voorbij en tijdens de eerste zomerse dagen van het jaar is het altijd lekker om frissere gerechten te eten. Een goed voorbeeld van zo'n lekker zomers recept is risotto met pijnboompitten, citroen en kaas. De pijnboompitten geven de risotto een lekkere bite en de crunch hiervan past natuurlijk perfect bij de zomer. De citroen en de grote hoeveelheid peterselie geven dit risotto recept een lekkere frisse smaak.

Het succes van dit recept voor risotto met pijnboompitten, citroen en kaas zit hem in de aandacht die je het geeft. Risotto moet je continu in de gaten blijven houden en bijvoorkeur zoveel mogelijk roeren. Door de risotto te roeren komt het zetmeel los van de korrel waardoor de risotto lekker romig wordt. En het is natuurlijk niet nodig om alle bouillon perse op te maken. Als de risotto gaar is, is deze gaar en dan is het dus niet langer nodig om bouillon toe te voegen. Indien je op het einde vocht te kort komt, kun je eventueel ook wat water toevoegen. De risotto moet toch nog op smaak worden gebracht, dus over de smaak hoef je dus niet in te zitten. Geniet in ieder geval van dit lekkere risotto recept! Buon appetito!

Op zoek naar meer inspiratie? Op onze pagina met alle risotto recepten vind je ongetwijfeld je favoriete risotto recept.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

35g boter

Olijfolie

1 sjalot

100ml Italiaanse droge witte wijn

500ml kippenbouillon

2 handjes pijnboompitten

2 handjes Parmigiano Reggiano

1 citroen

Een half bosje verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de sjalot en snij de sjalot in kleine stukjes. Verwarm de kippenbouillon en schaaf de Parmigiano Reggiano. Hak de verse peterselie helemaal fijn.

Bereiding

1Voor het bereiden van dit risotto recept met pijnboompitten, citroen en kaas gebruik je een pan met een dikke bodem. Verwarm hier 30 gram van de boter in samen met wat olijfolie. Als het mengsel van boter en olijfolie heet is, doe je de sjalot in de pan. Fruit de sjalot ongeveer 2 minuten.

2Vervolgens doe je ook de risotto in de pan. Roer de risotto door de pan, zodat de risotto wordt bedekt met een mooi laagje boter. Zodra het middelste puntje in de risotto zichtbaar is, blus je de risotto af met de witte wijn. Laat de wijn volledig absorberen door de risotto.

3Als de wijn helemaal is opgenomen door de risotto, dan schep je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Zodra deze ook is opgenomen, doe je de volgende soeplepel bouillon in de pan. Blijf dit herhalen tot de de risotto nagenoeg gaar is.

4Op het moment dat de risotto nog net niet gaar is, haal je de risotto van het vuur. Schep nog een klein beetje bouillon bij de risotto en je zult merken dat de risotto vanzelf verder gaart, tot een perfecte korrel.

5Terwijl de risotto verder gaart, doe je de laatste 5 gram boter, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en de verse peterselie in de risotto. Roer alle ingrediënten goed door de risotto. Proef de risotto vervolgens om te bepalen hoeveel sap van de citroen je wilt toevoegen. De wijn heeft natuurlijk ook al een zuurtje, dus wees voorzichtig met de citroen. Voeg daarom beetje bij beetje wat citroensap toe tot je de perfecte balans hebt gevonden. Dit betekent dus dat iedere keer dat je wat citroensap toevoegt, er moet worden geproefd.

6Serveer de risotto met pijnboompitten, citroen en kaas vervolgens en maak dit risotto recept helemaal af door er nog wat pijnboompitten op te strooien, wat extra kaas ervoor heen te schaven en te garneren met peterselie. Dit recept voor risotto met pijnboompitten, citroen en kaas is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere risotto recept. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.