Risotto pompoen en geitenkaas

Risotto pompoen en geitenkaas Risotto met pompoen en geitenkaas 5 0 5 1

maart 25, 2015

Risotto met pompoen en geitenkaas

Over risotto pompoen en geitenkaas

En omdat het herfstvakantie is en omdat wij nog een pompoen in huis hebben nog maar weer zo'n lekker recept met pompoen als hoofdrolspeler. Ditmaal wordt de pompoen gebruikt in de risotto en gecombineerd met die heerlijke zachte smaak van de geitenkaas. Om maximaal smaak uit de pompoen te halen bereid je de pompoen eerst in de oven en ondertussen volg je het basisrecept voor risotto. Op het einde van het recept wordt de pompoen gepureerd, zodat je deze eventueel ook nog kan doseren in de risotto om tot een perfecte smaakbalans te komen. Nadat je de risotto hebt opgediend doe je de geitenkaas erop, zodat deze in de risotto smelt. Gegarandeerd smullen! Buon appetito!

Meer risotto recepten vind je in ons overzicht met alle risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

1/2 pompoen

1 ui

1 teen knoflook

100ml Italiaanse droge witte wijn

750ml kippenbouillon

50g Parmigiano Reggiano

Geitenkaas

Vers gemalen peper

Zeezout

30g boter

Verse peterselie

Voorbereiding

1Snij de oranje schil van de pompoen en verwijder vervolgens alle draden en zaden. Daarna snij je de pompoen in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Haal de schil van de knoflook en ui en snij deze in kleine stukjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano, verwarm de bouillon en hak de verse peterselie in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Doe de pompoen in een ovenschaal samen met wat olijfolie, zeezout en vers gemalen peper. Zet de schaal met pompoen in de oven voor de duur van 40 minuten. Als de pompoen nog 10 minuten in de oven moet, begin je met de risotto.

2Verwarm 25 van de 30 gram boter in een koekenpan met dikke bodem. Als de boter gloeiend heet is, doe je de ui en de knoflook in de pan. Fruit de ui en de knoflook voor de duur van 2 minuten. Doe dan ook de risotto in de pan. Bak de risotto mee, zodat alle korrels risotto lekker vochtig worden van het vet in de pan. Na wederom 2 minuten blus je het geheel af met de witte wijn.

3Laat de witte wijn volledig absorberen door de risotto en schep dan de eerste soeplepel bouillon bij de risotto. Blijf dit principe herhalen iedere keer als de bouillon volledig is opgenomen door de risotto. Als de risotto nagenoeg gaar is, haal je de risotto van het vuur. Dit weet je door de korrel te proeven. Als deze net niet gaar is en dus nog veel bite heeft is deze perfect. Doe nog een klein beetje bouillon in de pan en door het vocht en de warmte in de pan gaart deze vanzelf verder tot een perfecte korrel.

4Als het goed is, heb je na 40 minuten de pompoen uit de oven gehaald. Deze pureer je tot een mooie gladde substantie. Roer de pompoen door de risotto, samen met de Parmigiano Reggiano, de laatste 5 gram boter en nog wat vers gemalen peper en zeezout naar smaak. Dit recept voor risotto met pompoen en geitenkaas is nu bijna klaar.

5Dien de pompoen risotto op. Strooi wat blokjes geitenkaas over de risotto en garneer het gerecht met de verse peterselie. Dit recept voor risotto met pompoen en geitenkaas is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Sonja

november 16, 2020

Heerlijk compleet gerecht…ik maakte het met pecorino en zelfgemaakte paneer. Topping korianderblad.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.