Risotto met salami

Risotto met salami Risotto met salami 0 0 5 0

maart 15, 2015

Risotto met salami

Over risotto met salami

Risotto met salami is op en top Italiaans en de combinatie met Parmigiano Reggiano is geweldig. Bovendien ziet er plaatje van de geel kleurige risotto er prachtig uit met het rood van de salami en het groen van de verse peterselie. Alleen hierdoor maak je enorme indruk als je dit op deze wijze voorzet aan je tafelgenoten.

Meer recepten met salami en risotto zijn te vinden in ons complete overzicht met risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

300g Carnaroli rijst

2 eetlepels olijfolie

1 bolletje knoflook

2 sjalotten

100ml Pinot Grigio

1l kippenbouillon

100g verse salami van super kwaliteit

50g Parmigiano Reggiano

Klontje roomboter

Verse peper Peterselie

Voorbereiding

1Verwarm de kippenbouillon. Snij de sjalotten en knoflook en schaaf de Parmezaanse kaas.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Gooi de knoflook en sjalotten in de verwarmde olijfolie en fruit deze langzaam tot deze mooi bruin zijn. Bak vervolgens de risotto mee in de pan, net zo lang tot dat alle korrels risotto glanzen van de olie. Blus de risotto af met de witte wijn. Laat de witte wijn helemaal door de risotto absorberen. Haal de pan van het vuur, doe hier een deksel op en laat dit een paar minuutjes staan. Dit bied je de gelegenheid om de salami in een andere koekenpan uit te bakken. De salami kan worden uitgebakken in zijn eigen vet, hiervoor is geen extra olijfolie of boter nodig. Als de salami is uitgebakken, voeg je deze aan de risotto toe.

2Nu begint het belangrijkste onderdeel van het maken van risotto, namelijk het toevoegen van de bouillon. Doe 1 grote soeplepel bouillon bij de risotto. Laat ook de bouillon helemaal absorberen door de risotto. Doe vervolgens de volgende soeplepel bouillon bij de risotto en laat deze wederom helemaal absorberen. Zorg ervoor dat de risotto soeplepel voor soeplepel helemaal gaar wordt. Als de risotto nagenoeg gaar is, voeg je de Parmezaanse kaas, het klontje boter en peper naar smaak toe aan het gerecht. Meng dit tot dat zowel de kaas als de boter helemaal is gesmolten.

3De risotto met salami is nu gereed om te worden opgediend. Zodra je het gerecht hebt opgeschept, geef je dit een lekkere frisse smaak door een paar gesneden blaadjes peterselie over het bord te strooien. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.