Risotto met witte wijn

Risotto met witte wijn Risotto met witte wijn 0 0 5 0

maart 15, 2015

Risotto met witte wijn

Over risotto met witte wijn

Risotto met witte wijn heeft een zeer uitgesproken smaak door de grote hoeveelheid witte wijn. Het culinaire gehalte schiet hierdoor wel in 1x flink omhoog. Eigenlijk is risotto met witte wijn niks anders dan het basis recept voor risotto met als enige aanpassing dat je de hoeveelheid witte wijn flink verhoogd. Voor dit recept is er gekozen om champignons toe te voegen, omdat deze zich lekker vol zuigen met de witte wijn!

Het basis recept voor risotto vind je overigens op onze pagina over het maken van risotto.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g Carnaroli risotto

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 ui

400ml Pinot Grigio (witte wijn)

500ml kippenbouillon

Verse peper

Parmigiano Reggiano

Klontje roomboter

Voorbereiding

1Pers de knoflook. Verwijder de schil van de ui en snijd deze in kleine stukjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano alvast en verwarm de bouillon.

Bereiding

1Gebruik een goede pan met een dikke bodem. Verwarm de 2 eetlepels olijfolie en fruit de knoflook en de fijn gesneden stukjes ui. Fruit de knoflook en de sjalot voor de duur van zo'n 2 tot 3 minuten. De smaken komen hierdoor goed los en maakt dit risotto recept nog lekkerder.

2Doe de risotto in de pan bij de ui en knoflook. Bak vervolgens ook de risotto kort mee. Zodra je het puntje in het midden van de korreltjes risotto duidelijk ziet zitten, weet je dat de buitenkant van de risotto het vocht uit de pan heeft geabsorbeerd.

3Blus de inhoud van de pan af met flink wat witte wijn. Dit recept heet natuurlijk niets voor niets risotto met witte wijn, dus die mag je best proeven.

4Laat de witte wijn volledig absorberen door de risotto en doe dan een soeplepel kippenbouillon bij de risotto. Laat ook de bouillon volledig absorberen. Herhaal dit enkele malen net zo lang tot dat de risotto nagenoeg gaar is. Doe nog een heel klein beetje bouillon in de pan en je zult merken dat de risotto vanzelf verder gaart tot een perfecte korrel

5Haal de pan van het vuur en smelt de Parmigiano Reggiano samen met het klontje boter in de risotto. Roer het geheel goed door en voeg eventueel verse peper naar smaak toe. De risotto met witte wijn is nu klaar om te worden opgediend, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.