Risotto rode wijn

Risotto rode wijn Risotto rode wijn 0 0 5 0

maart 16, 2015

Risotto rode wijn

Over risotto rode wijn

Risotto rode wijn is een risotto recept wat veel wordt gemaakt in de noordelijke Italiaanse regio Piemonte. De rode wijn welke in Piemonte veel voor dit recept wordt gebruikt is Barbera. Dit kan zowel Barbera d'Asti of Barbera d'Alba zijn. Het geheim van dit recept om tot een echte uitgesproken rode wijn smaak te komen, is door een klein beetje rode wijn te bewaren en deze helemaal aan het einde ,als je de pan al van het vuur hebt gehaald, toe te voegen en door het recept te roeren.

Meer lekkere recepten met rode wijn en risotto vind je natuurlijk in ons overzicht met alle risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 4 personen

Ingrediënten

300g Carnaroli risotto

40g roomboter

1 sjalot

500ml Italiaanse rode wijn

1l kippenbouillon

Verse peper

Zeezout

30g Parmigiano Reggiano

2 blaadjes salie

1 laurierblaadje

Voorbereiding

1Verwijder de schil van het sjalotje en snij deze in kleine stukjes. Verwarm de kippenbouillon.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan met dikke bodem of hapjespan. Smelt de boter in de pan, maar bewaar wel een paar gram voor op het eind. Fruit de sjalot een paar minuten en doe dan de risotto in de pan. Zorg ervoor dat de risotto helemaal vochtig is van de boter. Laat ook de risotto een paar minuten zachtjes bakken tot dat de risotto glazig is en de boter lekker in de risotto is getrokken. De risotto krijgt hierdoor een heerlijke romige smaak.

2Blus de risotto af met 400 ml wijn, bewaar ongeveer 100 ml. Doe ook de blaadjes salie en het laurierblaadje in de pan. Als de rode wijn helemaal is opgenomen door de risotto, voeg je de eerste soeplepel bouillon bij het recept. Als ook de bouillon helemaal is opgenomen, doe je de volgende soeplepel bij de risotto. Herhaal dit net zo lang tot dat de risotto de gewenste structuur heeft; net niet helemaal gaar.

3Haal de pan van het vuur en doe de laatst 100 ml rode wijn nu bij de risotto en roer goed door. Breng de risotto op smaak met peper, zeezout en de Parmigiano Reggiano. Smelt als laatste de overgebleven boter door het gerecht. Dien de risotto op en rasp nog een klein beetje Parmigiano Reggiano over het gerecht voor een mooie opmaak. De risotto rode wijn is nu helemaal klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.