Risotto rucola

Risotto rucola Risotto rucola 0 0 5 0

maart 19, 2015

Risotto rucola

Over risotto rucola

Risotto met rucola is een niet alledaags risotto recept wat verrassend fris aan doet. Ondanks de verhoudingsgewijs grote hoeveelheid rucola, is de rucola slechts subtiel aanwezig. De rucola zorgt bovendien voor een lekkere bite. In plaats van Parmigiano Reggiano is er gekozen voor Pecorino om het gerecht een iets 'pittiger' te maken.

Meer recepten met rucola en risotto kun je vinden in ons complete overzicht met risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 5 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

150g risotto

25g roomboter

1 sjalot

100ml Italiaanse droge witte wijn

750ml kippenbouillon

Verse peper

20g Pecorino

75g rucola

Voorbereiding

1Pel de sjalot en snij deze in kleine stukjes. Snij ook de rucola zo fijn mogelijk, bewaar een aantal blaadjes ter garnering. Rasp de Pecorino alvast en verwarm de bouillon.

Bereiding

1Smelt 20 van de 25 gram boter in een koekenpan met dikke bodem. Als de boter een mooie kleur heeft, doe je de sjalot in de pan en fruit je deze ongeveer 1 tot 2 minuten. Vervolgens doe je ook de risotto in de pan. Bak de risotto eveneens 1 tot 2 minuten. Zorg ervoor dat alle korrels risotto bedekt zijn met het vocht van de boter. Blus het geheel dan af met de witte wijn en laat deze absorberen.

2Zodra de witte wijn volledig is opgenomen door de schep je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Laat ook de bouillon absorberen door de risotto. Zodra dit het geval is, schep je de volgende soeplepel in de pan. Blijf dit principe herhalen tot de risotto bijna gaar is. Doe dan nog een kwart soeplepel bouillon bij de risotto en roer het geheel goed door. Breng de risotto op smaak met peper en smelt de laatste 5 gram boter samen met de Pecorino in het gerecht. Roer tot slot de fijn gesneden rucola door de risotto. Zonder rucola natuurlijk geen risotto met rucola.

3Dien de risotto met rucola op. Om dit risotto gerecht helemaal af te maken maal je nog wat verse peper overheen, rasp er nog een paar grove vlokken Pecorino bovenop en garneer met wat blaadjes rucola. De risotto met rucola is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.