Rode basilicum pesto

Rode basilicum pesto Rode basilicum pesto 0 0 5 0

juli 12, 2015

Rode basilicum pesto

Over rode basilicum pesto

Onlangs kwam mijn vriendin thuis met een paar grote tassen met planten. In 1 van die tassen zat ook een plantje met rode basilicum. Om heel eerlijk te zijn, had ik tot op dat moment nog nooit gehoord van deze rode basilicum. Dus ik bestudeerde dit plantje en dit lijkt dus inderdaad spreken op 'echte' basilicum. De geur is vrijwel hetzelfde, maar de vorm van de blaadjes is net iets anders. Bovendien zijn de blaadjes net niet helemaal rood, want er komt toch een heel klein beetje groen doorheen.

Na wat wikken en wegen besloot ik om te doen, wat een echte Italiaan waarschijnlijk ook zou hebben gedaan met een plantje wat luistert naar de naam basilicum, namelijk pesto maken. In dit geval dus rode basilicum pesto en zo geschiedde. Het eindresultaat is te zien op de afbeelding en dit is verre van rood. Als je alle ingrediënten bij elkaar voegt, is het resultaat een groen-grijze pesto. De kleur is misschien niet super aantrekkelijk, maar de smaak is erg lekker en komt dicht in de buurt van een normale groene Pesto alla Genovese. Mocht je een keer tegen een plantje rode basilicum aanlopen, dan weet je vanaf nu wat je te doen staat. Rode basilicum pesto maken! Buon appetito!

Op zoek naar meer pesto recepten? Bekijk dan de volgende pagina en vind je favoriete pesto recept!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Pesto recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

40g rode basilicum

20g Pargmigiano Reggiano

20g Pecorino

10g pijnboompitten

1/2 teen knoflook

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en snij deze in een aantal grove stukken. Schaaf de Parmigiano en de Pecorino en hak de pijnboompitten alvast een beetje fijn met een scherp mes.

Bereiding

1Doe de blaadjes rode basilicum in een vijzel. Pak de stamper van de vijzel en vijzel net zo lang tot de rode basilicum is veranderd in een gladde substantie.

2Doe de knoflook in de vijzel en vijzel vrolijk verder. Als de knoflook en de rode basilicum samen een mooi geheel vormen, doe je ook de pijnboompitten in de vijzel. Vijzel ook de pijnboompitten door het mengsel van rode basilicum en knoflook.

3Voeg ook de Pecorino en de Parmigiano Reggiano toe en zorg ervoor dat ook de kaas helemaal opgaat in de pesto. Voeg lekker wat olijfolie toe zodat deze rode basilicum pesto een mooie textuur krijgt. Voeg tot slot nog wat peper en zeezout toe om de rode basilicum pesto helemaal af te maken. Geniet van dit bijzondere pesto recept. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.