Rucola risotto met citroen

Rucola risotto met citroen Rucola risotto met citroen 0 0 5 0

maart 25, 2015

Rucola risotto met citroen

Over rucola risotto met citroen

Risotto wordt in Italië bijna altijd gegeten als 'primi piatti', voorgerecht, of tijdens de lunch. Dit recept voor rucola risotto met citroen is de perfecte op maat voor het hoofdgerecht vanwege de frisse smaak. De rucola geeft de risotto net wat extra textuur. De citroen is een prettige tegenhanger van de Parmigiano Reggiano en zorgt voor een mooie balans. Natuurlijk kun je dit risotto recept ook gewoon als hoofdgerecht eten. In dat geval gebruik je iets meer risotto zodat je zeker weet, dat je voldoende hebt. Waar je ook voor kiest, geniet van dit recept voor rucola risotto met citroen.

Toch op zoek naar meer risotto recepten, bekijk ons volledige overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

160g risotto

30g roomboter

1 sjalot

100ml Italiaanse droge witte wijn

750ml kippenbouillon

1 citroen

75g rucola

50g Parmigiano Reggiano

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de sjalot en snij de sjalot in kleine stukjes. Snij de rucola helemaal fijn, verwarm de bouillon en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast. Pers het sap van een kwart van de citroen, uitknijpen mag natuurlijk ook.

Bereiding

1Verwarm 25 van de 30 gram boter in een koekenpan met dikke bodem. Als de boter is gesmolten en gloeiend heet is, doe je de sjalot in de pan. Bak de sjalot 2 tot 3 minuten, zodat deze snel gaar wordt en veel smaak afgeeft. Vervolgens doe je de risotto in de pan. De risotto absorbeert gelijk de grote hoeveelheid boter en de smaak van de sjalot.

2Als de korrels risotto volledig bedekt zijn met het vocht uit de pan, blus je de risotto af met de Italiaanse droge witte wijn. Laat het vuur lekker hoog staan, op ongeveer 60 tot 70% van het vermogen. Als de wijn volledig is opgenomen door de risotto, schep je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Vanaf dit moment blijf je soeplepel voor soeplepel bouillon toevoegen, zodra de vorige soeplepel bouillon is verdampt. Na 14 tot 16 minuten is de risotto nagenoeg gaar. Dit kan betekenen dat nog niet alle bouillon is gebruikt, maar dat is niet erg, het gaat om de textuur van de risotto.

3Als de risotto dus bijna gaar is, haal je de pan van het vuur. Schep nog een heel klein beetje bouillon in de pan, zodat de risotto langzaam verder gaart tot een perfecte korrel. Ondertussen doe je de rucola, de Parmigiano Reggiano en de laatste 5 gram boter in de pan. Voeg wat peper en het sap van een kwart citroen toe. Roer het geheel goed door en en proef het resultaat. De smaak van citroen mag niet overheersen en moet net iets boven de smaak van de kaas uitkomen, zodat dit een goede tegenhanger is. Indien je per ongeluk iets te veel citroen hebt toegevoegd, dan kun je dit corrigeren door wat extra zout toe te voegen. Als je tevreden bent over de smaak van de rucola risotto met citroen dan is dit recept helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.