Salade met gegrilde kip en paprika

Salade met gegrilde kip en paprika Salade met gegrilde kip 0 0 5 0

maart 31, 2017

Salade met gegrilde kip

Over salade met gegrilde kip en paprika

Afgelopen weekend kwam ik uit de sportschool, het zonnetje scheen lekker en ik wilde gewoon iets lekkers eten tussen de middag. Zodra het zonnetje lekker schijnt, krijg je ook gelijk zin in andere gerechten dan gedurende de winter. Toen ik thuis kwam, heb ik een kleine inventarisatie gemaakt bij ons in de koelkast en het eindresultaat is deze lekkere salade met gegrilde kip en geroosterde paprika.

Het geheim van dit recept bestaat eigenlijk uit twee onderdelen. Het eerste is de geroosterde paprika. Paprika roosteren is super simpel, maar de smaak die je hierdoor krijgt is onwijs lekker. Een belangrijk detail hierbij is dat je de oven niet hoger zet dan 180 graden, anders verbrandt de olijfolie. Het tweede onderdeel is het marineren van de kip. Als je dit lekker lang doet, wordt de smaak extra lekker. Eventueel kun je in plaats van balsamico ook citroensap gebruiken.

En dan het laatste puntje wat ik kwijt wil. Als je in Italië een salade besteld dat krijg ik meestal een stelletje met hierin olijfolie, balsamico, peper en zeezout. De salade zelf is dan nog niet voorzien van een dressing. Zodoende kun je zelf de hoeveelheid bepalen voor de dressing en deze naar je eigen smaak aanpassen. In dit recept kun je dus ook gewoon 'spelen' met de olijfolie en de balsamico. Anyways... buon appetito!

PS - we hebben overigens een complete pagina met lekere salades!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 40 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 40 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 2 personen

Ingrediënten

70g gemende sla

2 kipfilets

1 rode paprika

Een handje zongedroogde tomaatjes

Olijfolie

Peper

Zeezout

Balsamico

Voorbereiding

1Verwarm de oven voor op 180 graden. Terwijl de oven opwarmt snijd je de paprika in repen. Een eenvoudig manier om dit te doen, is door de bovenkant van de paprika er af te snijden. Daarna zet de je paprika op de kop, dus met de kant die je er net hebt afgesneden naar beneden. Hierdoor is het slechts nog een koud kunstje om de zijkanten eraf te snijden. Bovendien ben je in een keer verlost van alle zaadjes in het middelste deel van de paprika. Tot slot snijd je de paprika in smalle repen.

2Als de oven is voorverwarmd, leg je de repen paprika in een ovenschaal. Besprenkel deze met wat olijfolie en voeg ook wat zeezout en peper toe. Zet de schaal in de oven voor de duur van 40 minuten.

3Snijd de kip in repen. Per kipfilet zullen dit ongeveer 4 tot 5 repen zijn. Leg de kip in een schaal en besprenkel deze net als de paprika met olijfolie en voeg ook gelijk wat zeezout en peper toe. Voeg ook een heel klein beetje balsamico toe en laat de kip dan lekker marineren.

4Als laatste handeling voor dit salade recept halveer je de zongedroogde tomaatjes. Dit doe je simpelweg door de tomaatje in tweeën te snijden.

Bereiding

1Vaak duurt de voorbereiding van een recept korter dan de bereiding. Bij dit recept is dat dus niet het geval. Als de paprika klaar is, laat je deze afkoelen.

2Terwijl de paprika afkoelt bak je de kip in een grillpan. Hiervoor hoef je geen extra boter of olijfolie te gebruiken aangezien de kip al is gemarineerd.

3Als ook de kip klaar is, laat je deze eveneens wat afkoelen. Hete kip in een koude salade is natuurlijk niet ideaal. Als je dit hebt gedaan, voeg je de sla, paprika, kip en tomaatjes bij elkaar.

4Voeg twee eetlepels olijfolie toe, twee eetlepels balsamico, een snufje zeezout en een klein beetje vers gemalen peper en husselen maar. Als alle ingrediënten van de salade goed zijn verdeeld, is dit recept voor salade met kip en paprika helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.