Salade met Parmezaanse kaas, rode ui en tomaat

Salade met Parmezaanse kaas, rode ui en tomaat Salade met Parmezaanse kaas, rode ui en tomaat 3 0 5 1

januari 7, 2018

Salade met Parmezaanse kaas, rode ui en tomaat

Over dit recept voor salade met Parmezaanse kaas, rode ui en tomaat

Toen we vorig weekend in Maastricht waren om de jaarwisseling te vieren hebben we natuurlijk ook bij een Italiaans restaurant gegeten. Dit was Gio's Cucina Casalinga aan het Vrijthof. Bij de antipasti kregen we een heerlijke salade geserveerd. Wat mij persoonlijk opviel aan deze salade was de grote hoeveelheid kaas die erbij werd geserveerd. Gevoelsmatig leek dit te veel, maar bij het proeven van de salade kon ik niets anders dan toegeven dat de smaak echt perfect was. Een weekend later had ik deze smaakcombinatie nog steeds in mijn hoofd en kon het niet nalaten deze met jullie te delen. Bij deze dus... buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 1 persoon

Ingrediënten

25g rucola

Een halve rode ui

50g cherrytomaatjes

Parmezaanse kaas

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamico

Peper

Zeezout

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Spoel de tomaatjes schoon met wat water en snijd deze in kwartjes.

Bereiding

1Zet een saladeschaal klaar voor de bereiding. Als eerste doe je hier de olijfolie in samen met de balsamico, een snufje zeezout en wat peper. Roer dit goed door, zodat er een lekkere dressing ontstaat.

2Doe vervolgens ook de tomaatjes, de rode ui en de rucola in de schaal. Hussel alle ingrediënten door elkaar, zodat de dressing deze bedekt met een dun laagje.

3Schaaf de kaas nu rijkelijk over de salade. Dit recept voor salade met Parmezaanse kaas, rode ui en tomaat is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Wim

maart 21, 2018

Ik krijg geen nieuwe recepten meer van je

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.