Scaloppina alla Milanese

Scaloppina alla Milanese Scaloppina alla Milanese 0 0 5 0

maart 12, 2015

Scaloppina alla Milanese

Over Scaloppina alla Milanese

Scaloppina alla Milanese is een gerecht uit de hoofdstad van Lombardije, Milano. Zoals je wellicht al vermoedt, is Milano tevens de naamgever van dit lekkere stukje kalfsvlees. Zorg er wel voor dat je kwalitatief vlees gebruikt van de slager en liever niet van de supermarkt. Dit Milanese gerecht combineert perfect met een ander gerecht uit Milano, namelijk Risotto alle Milanese.

Neem ook gerust een kijkje bij onze ander echte traditionele Italiaanse vlees recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: vlees recept voor 4 personen

Ingrediënten

4 kalfsschnitzels

2 eieren

100g bloem

100g paneermeel

1 dikke klont roomboter

1 citroen

Voorbereiding

1Laat de kalfsschnitzels 30 tot 45 minuten voordat je deze wil gebruiken op kamertemperatuur komen. Kluts de eieren in een grote schaal. Zet een bord klaar met daar op de paneermeel.

Bereiding

1Haal de kalfsschnitzels goed door de bloem, zodat deze volledig zijn bedekt. Het overtollige bloem valt er vanzelf af. Vervolgens herhaal je eigenlijk dit zelfde principe maar dan met het geklutste ei. Zorg ervoor dat de schnitzels ook nu volledig bedekt zijn. Daarna leg je het vlees direct in de paneermeel. Meestal laat ik het vlees liggen op het bord zodat de ene kant de paneermeel pakt die op het bord ligt en de andere kant bestrooi ik dan met nieuwe paneermeel. Nu zijn de kalfsschnitzels getransformeerd tot Scaloppina's.

2Smelt de klont roomboter in de koekenpan. Als de boter begint te schuimen leg je de Scaloppina's in de pan. Het vlees heeft ongeveer 8 minuten nodig om helemaal gaar te worden. Draai het vlees regelmatig voor een gelijkmatige bruine kleur, ongeveer 2 minuten per keer. Haal de kalfsschnitzels uit de pan en leg op het bord. Knijp een klein beetje citroensap over het vlees voor de 'finishing touch'. Scaloppina alla Milanese is nu klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.