Spaghetti Aglio e Olio

Spaghetti Aglio e Olio Spaghetti Aglio e Olio 5 0 5 5

maart 15, 2015

Spaghetti Aglio e Olio

Over Spaghetti Aglio e Olio

Pasta Aglio e Olio is een klassiek Italiaans pasta recept en werd vroeger en eigenlijk nog steeds gegeten door de arme Italiaanse bevolking. Dit recept bevat ingrediënten welke altijd voorradig zijn bij ieder Italiaans gezin. Als het eind van de maand nadert en de portemonnee langzaam leeg raakt, wordt men creatief met het vinden van goedkope oplossingen om te eten. Doordat de ingrediënten van dit recept toch standaard voorradig zijn en normaliter als smaakmaker dienen, moeten deze nu noodgedwongen de hoofdrol vertolken van dit gerecht. De pepers, peterselie en olijfolie zijn toch al in huis, dus hoeft hier ook geen extra kosten voor te worden gemaakt.

Meer spaghetti recepten vind je op onze pagina met alle spaghetti recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 4 personen

Ingrediënten

500g spaghetti

Olijfolie

2 tenen knoflook

2 Spaanse pepers

10 takjes verse peterselie

100g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Voor de bereiding van Spaghetti Aglio e Olio begin je natuurlijk met het hoofdingrediënt, namelijk de knoflook. Pel de tenen knoflook en snijd deze in flinterdunne plakjes. Verwijder de pitjes uit de Spaanse pepers en snij deze in kleine stukjes. Snij de peterselie fijn en schaaf de Parmigiano Reggiano.

Bereiding

1Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2Gebruik voor dit gerecht een pan met dikke bodem om de olijfolie te verwarmen. Bedek de bodem van de pan volledig met olijfolie en verwarm deze langzaam. Als de olijfolie warm is, doe je de knoflook en de Spaanse peper in de pan. Zet het vuur laag en laat 5 tot 7 minuten zachtjes op staan. De smaak van de knoflook en Spaanse peper kan op deze wijze lekker in de olijfolie trekken. Zorg er wel voor dat de knoflook niet bruin wordt.

3Als de spaghetti klaar is, giet je deze af en doe je de spaghetti in een schaal. Giet de olijfolie met de knoflook en Spaanse pepers over de spaghetti. Voeg hierbij ook de peterselie. Roer het gerecht goed door, zodat de smaak zich kan verdelen.

4Serveer de Spaghetti Aglio e Olio in diepe borden. Eventueel kun je nog een beetje peterselie en Parmigiano Reggiano over de spaghetti strooien. Geniet van dit lekkere recept voor Spaghetti Aglio e Olio! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

7 Reviews

Tjerk Kleisma

augustus 30, 2019

Ciao Marcel,
Twee tenen inderdaad 😉

Saluto,
Tjerk

Robin

februari 23, 2019

Vandeweek besteld bij de Italiaan, vandaag zelf maken 😀

Elke-John

januari 25, 2019

ik was vandaag brak en heb het gegeten, aanrader!

Marcel

januari 11, 2019

Misschien een stomme vraag, maar bedoel je hier echt 2 bollen knoflook of 2 tenen knoflook?

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Helemaal mee eens Simone, perfect voor een brakke dag! 😉

Simone

september 2, 2018

De eenvoud maakt het juist zo lekker, vooral voor een brakdag

jack

januari 19, 2016

lekker bon provecco

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.