Spaghetti al Ragu

Spaghetti al Ragu Spaghetti al Ragu 5 0 5 4

maart 25, 2015

Spaghetti al Ragu

Over Spaghetti al Ragu

Spaghetti al Ragu is een combinatie van een van onze favoriete soorten pasta in combinatie met misschien wel de lekkerste pastasaus die Italië voortbrengt. Ragu is een Italiaanse vleessaus die wordt gebaseerd op wijn en bouillon en in dit recept is gekozen voor kalfsbouillon in combinatie met een droge Italiaanse witte wijn. Het vlees wordt hierin gestoofd tot dat dit helemaal uit elkaar valt. Tijdens het stoven ontstaat er een krachtige vleessaus welke perfect samen gaat met vrijwel iedere lange soort pasta zoals spaghetti, tagliatelle en pappardelle. Wij hopen dat jullie net zo genieten van dit lekkere recept voor Spaghetti al Ragu zoals wij. En ik verwacht dat er de komende wintermaanden nog wel vaker een lekkere Ragu wordt geserveerd in huize AllesOverItaliaansEten.nl.

Toch op zoek naar een ander spaghetti recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g spaghetti

500g sukade

1 ui

1 wortel

1 stengel bleekselderij

400ml kalfsbouillon

400ml Italiaanse droge witte wijn (Pinot Grigio)

3 eetlepels tomatenpuree

Vers gemalen peper

Zeezout

Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

Een dikke klont boter

Voorbereiding

1Snij de sukade in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Verwijder de schil van de ui en snij de ui in kleine stukjes. Was de stengel bleekselderij en schil de wortel, snij deze beide ingrediënten zo klein mogelijk. Verwarm de bouillon alvast.

Bereiding

1Smelt de boter in een koekenpan en als de boter gloeiend heet is, doe je de stukjes sukade in de pan. Bak het vlees hard aan. Sukade heeft doorgaans enige tijd nodig om te karameliseren in de pan. Dit komt doordat het vlees veel vocht los laat. Het vocht moet eerst helemaal zijn verdampt, voordat de stukjes sukade mooi bruin worden aan de buitenkant.

2Als het vocht is verdampt en het vlees mooi bruin, dan doe je de wortel, ui en bleekselderij in de pan. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten mee met de sukade. Blus het geheel af met de Italiaanse droge witte wijn en doe ook gelijk de bouillon in de pan. Voeg de eetlepels tomatenpuree toe en breng het geheel gelijk op smaak met zeezout en vers gemalen peper. Doe de deksel nu op de pan en laat de ragu 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen.

3Controleer de ragu regelmatig en roer 2 tot 3 keer per uur goed door. Als het de sukade helemaal uit elkaar valt, dan is het vlees voor de ragu klaar. Afhankelijk van hoeveel vocht er nog in de pan zit, bepaal je of je deksel van de pan haalt om de ragu verder te laten inkoken. Uiteindelijk wil je natuurlijk een lekkere stevige ragu serveren, dus indien er nog veel vocht is, dan laat je dit goed inkoken. Als je tevreden bent met de dikte van de ragu, dan proef je of je ook de smaak goed vindt. Desgewenst kun je natuurlijk gewoon wat extra zeezout toevoegen om de ragu hoger op smaak te krijgen.

4Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Als het water kookt, dan doe je de spaghetti in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zodra de spaghetti de juiste textuur heeft, giet je deze af en doe je de spaghetti terug in de pan. Roer gelijk wat ragu door de spaghetti om te voorkomen dat deze gaat plakken. Dit recept voor Spaghetti al Ragu is nu helemaal klaar.

5Dien de Spaghetti al Ragu op en schaaf er gelijk wat Parmigiano Reggiano overheen. Garneer het gerecht tot slot met wat verse peterselie om het helemaal af te maken. Geniet van dit heerlijke recept voor Spaghetti al Ragu. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Aura Treurniet

juni 8, 2020

Heerlijk, al een aantal keren gemaakt. Ik gebruik een pond sukade en een pond rundergehakt (grof gemalen) Erg lekker deze combinatie. Ik laat het overigens in de oven stoven, geen omkijken naar????✅

Jolande

mei 3, 2020

Voor herhaling vatbaar!!!!
Heerlijk. Parmezaanse kaas is niet nodig.

Raymond

juni 8, 2018

Erg lekker. Een blijver! Gaat ook prima met gehakt in plaats van sukade

Ewout

maart 28, 2015

Makkelijk en erg lekker. Ik heb de boel 2,5-3 uur laten pruttelen, toen was de “saus” dik genoeg. Wel was ie iets te zout omdat ik in plaats van sukade een zoute Italiaanse worst heb gebruikt.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.