Spaghetti alla Bolognese

Spaghetti alla Bolognese Spaghetti alla Bolognese 0 0 5 0

maart 21, 2015

Spaghetti alla Bolognese

Over Spaghetti alla Bolognese

Spaghetti alla Bolognese is in Nederland het meest populaire pasta recept. Wat veel mensen niet weten is dat Spaghetti alla Bolognese in Italië bekend staat als het recept wat Italiaanse emigranten hebben meegenomen naar Amerika. Sterker nog, veel Italianen kennen dit recept niet eens. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat Spaghetti alla Bolognese niet lekker is.

Spaghetti alla Bolognese zoals wij dat in Nederland kennen, wordt bereid op basis van tomatensaus met gehakt. In Italië wordt Ragu alla Bolognese gegeten wat is gebaseerd op runderbouillon en rode wijn, hierdoor krijgt dit recept een krachtige smaak. Dit recept heet weliswaar Spaghetti alla Bolognese, maar leert je hoe je een authentiek Ragu alla Bolognese maakt.

Ben je toch op zoek naar het lekkerste recept voor Spaghetti Bolognese op basis van tomatensaus en gehakt? Bekijk dan ons recept voor Spaghetti Bolognese!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 3 hrs
  • 20 mins

    3 hrs

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g spaghetti

100g pancetta

200g rundergehakt

200g half-om-half-gehakt

1 eetlepel oregano

1 ui

1 teen knoflook

1 wortel

1 stengel bleekselderij

200ml runderbouillon

200ml Italiaanse rode wijn

1 eetlepel tomatenpuree

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

1 dikke klont boter

Voorbereiding

1Het voorbereiden van de Spaghetti alla Bolognese bestaat natuurlijk uit het kopen van de juiste ingrediënten en het snijden hiervan. Snij de pancetta in kleine blokjes. Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot en snij deze in kleine stukje. Maak de bleekselderij schoon en schil de wortel. Snij daarna ook deze ingrediënten in kleine stukjes.

Bereiding

1Verwarm de boter in een koekenpan. Als de boter mooi bruin is en niet meer schuimt, doe je de pancetta in de pan. Bak de pancetta in 5 minuten lekker knapperig. Doe daarna het gehakt in de pan en bak dit ook lekker knapperig, dit geeft namelijk de meeste smaak. Vervolgens voeg je de ui, wortel, knoflook, bleekselderij en oregano bij het vlees en fruit dit voor de duur van 2 tot 3 minuten.

2Doe de inhoud van de koekenpan in een stoofpan. Zodra je de stoofpan op het vuur zet, blus je de inhoud van de pan af met de rode wijn. Daarna doe je ook de runderbouillon in de pan samen met de tomatenpuree. Breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Alle ingrediënten voor de saus van de Spaghetti alla Bolognese zitten in de pan. Roer alle toegevoegde ingrediënten goed door elkaar en zet de pan met de deksel erop op een laag vuurtje voor de duur van minimaal 3 uur. De saus voor de Spaghetti alla Bolognese krijgt nu maximaal de gelegenheid om zich maximaal te ontwikkelen.

3Houd er wel rekening mee dat de saus voor de Spaghetti alla Bolognese nog wel moet indikken. Dit proces duurt ongeveer 30 minuten. Afhankelijk van hoe lang je de saus op het vuur laat staan, moet dit wel worden meegerekend met de bereidingstijd. Het is dus aan te raden om tijdig de deksel van de pan te halen om het vocht in de pan de kans te geven om te kunnen verdampen en de Bolognese saus om in te dikken.

4Als je tevreden bent over de saus voor de Spaghetti alla Bolognese, kun je ook de spaghetti koken. Zet een pan water op het vuur en als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan samen met wat zeezout. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Zodra dit het geval is, giet je de pasta af en doe je deze terug in de pan. Doe gelijk wat Bolognese saus bij de spaghetti en roer deze er doorheen om te voorkomen dat de spaghetti gaat plakken.

5Serveer de Spaghetti alla Bolognese in diepe borden. Garneer de Spaghetti alla Bolognese met wat verse peterselie en schaaf er wat Parmigiano Reggiano overheen. De Spaghetti alla Bolognese is nu helemaal klaar. Geniet ervan, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.