Spaghetti kip

Spaghetti kip Spaghetti kip 0 0 5 0

maart 17, 2015

Spaghetti kip

Over spaghetti kip

Spaghetti met kip heet in goed Italiaans 'Spaghetti con Pollo' en is een licht en fris pasta gerecht. Het grote geheim van dit recept is, dat zoals bij alle lekkere recepten, het een arsenaal aan verschillende smaken heeft. Het Spaanse pepertje zorgt ervoor dat het gerecht een pittige bite krijgt. Door de Parmagiano Reggiano niet over de spaghetti heen te raspen maar er doorheen te smelten geeft dit een extra dimensie aan de spaghetti. En de absolute hoofdrolspeler is natuurlijk de citroen die ervoor zorgt dat de kip super mals wordt en de tegenhanger is van het pepertje en het zoutige van de Parmigiano Reggiano. Bijkomend voordeel is dat je dit recept super snel op tafel hebt!

Meer recepten met kip en spaghetti samen vind je in ons overzicht met spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

150g spaghetti

2 kipfilets

4 eetlepels olijfolie

1 citroen

1 Spaans pepertje

Verse peper

Zeezout

Verse peterselie

30g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de kip in stukken. Maak een marinade van olijfolie, de helft van het citroensap, verse peper, zeezout, wat verse peterselie en het Spaanse pepertje. Marineer de kip 24 uur in de marinade, afgesloten in de koelkast.

Bereiding

1Kook de spaghetti volgens de bereiding op de verpakking in gezouten water. Voeg het zout pas toe als het water kookt en de spaghetti in de pan zit. Over het algemeen duurt het koken van spaghetti 10 tot 12 minuten. Proef regelmatig of de spaghetti al bijna 'al dente' is.

2Als de spaghetti nog ongeveer 5 minuten moet koken, doe je de gemarineerde kip in de pan. Bak de kip 2 tot 3 minuten hard aan, zodat de kip mooi bruin wordt. Extra olijfolie toevoegen is niet nodig, de kip heeft lang in de marinade gestaan en heeft daardoor al voldoende vocht/olie van zichzelf. Zorg er wel voor dat je ook het pepertje en de peterselie van de marinade mee bakt. Als de kip lekker bruin is, zet je het vuur op zacht.

3Als het goed is, is de spaghetti nu op de gewenste textuur, namelijk 'al dente'. Giet de spaghetti af en doe direct in de pan bij de kip. Knijp overgebleven halve citroen uit boven de pan, strooi nog wat peterselie over het gerecht en rasp de Parmigiano Reggiano. Roer alle ingrediënten goed voordat je deze opdient. Spaghetti kip is nu klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.