Spaghetti met courgette pesto

Spaghetti met courgette pesto Spaghetti met courtgette pesto 0 0 5 0

maart 22, 2015

Spaghetti met courtgette pesto

Over spaghetti met courgette pesto

Spaghetti met courgette pesto is een pasta recept wat natuurlijk is afgeleid van het traditionele recept voor pasta met Pesto alla Genovese. Dit is het pesto recept op basis van blaadjes basilicum waar de stad Genua en waarschijnlijk de gehele regio Liguria trots op is en bekend om staat. In deze regio zijn zelfs wedstrijden pesto maken. Maar goed... courgette pesto is hier dus een afgeleide van en heeft een zachtere en meer romige smaak. Dit is tevens goed nieuws voor een ieder die room toevoegt aan pasta pesto recepten, want dit is dus niet langer meer nodig en dus wel zo gezond. Daarnaast is het gewoon leuk om pesto te maken en niet altijd de standaard ingrediënten te gebruiken. Geniet daarom van dit lekkere recept voor spaghetti met courgette pesto!

Voor meer lekkere spaghetti recepten bekijk je natuurlijk ons volledige overzicht met spaghetti recepten!!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: pesto recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

150g courgette

20g basilicum

40g Parmigiano Reggiano

40g pijnboompitten

1 teen knoflook Zeezout

Vers gemalen peper

Olijfolie van goede kwaliteit

Voorbereiding

1Was de courgette en snij de boven- en onderkant eraf. Vervolgens snij je de courgette in de lengte in 4 stukken. Hierdoor is het nu super eenvoudig om de zaadjes eruit te snijden. Daarna snij je de courgette in kleine stukjes. Verwijder de schil van de teen knoflook en hak de Parmigiano Reggiano in kleine blokjes.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Voordat het water kookt, is het mogelijk om de courgette pesto te maken. Voorwaarden is wel dat je de bovenstaande handelingen hebt verricht en alles netjes klaar staat.

2Doe de blokjes courgette, de basilicum, de pijnboompitten, de blokjes kaas, de teen knoflook en wat olijfolie in een keukenmachine of staafmixer. Zet de machine aan en zorg voor een gladde pesto. Eventueel kun je nog wat olijfolie toevoegen als de courgette pesto nog te dik is. Als je tevreden bent over de textuur, dan breng je deze op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Proef de pesto, voeg peper en zout afhankelijk van je eigen smaak toe. De courgette pesto is nu klaar.

3Als het goed is, kookt het water voor de pasta nu. Doe de spaghetti in de pan met een kleine eetlepel zeezout. Kook de pasta 'al dente' en giet deze vervolgens af. Roer gelijk de courgette pesto door de spaghetti om te voorkomen dat deze gaat plakken. Serveer de spaghetti met courgette pesto in mooie diepe borden. Wat altijd leuk is, is om het gerecht te garneren met ingrediënten die je eerder hebt gebruikt. Strooi daarom wat pijnboompitten over het gerecht, schaaf er Parmigiano Reggiano overheen en maak het af met een blaadje basilicum. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.