Spaghetti met gegrilde groente

Spaghetti met gegrilde groente Spaghetti met gegrilde groente 0 0 5 0

maart 24, 2015

Spaghetti met gegrilde groente

Over spaghetti met gegrilde groente

Spaghetti met gegrilde groente is een spaghetti recept wat je niet bijzonder vaak tegenkomt. Dit spaghetti recept is eigenlijk ook opgebouwd uit 3 afzonderlijke onderdelen. Vanzelfsprekend heb je de pasta, daarnaast de gegrilde groente en om deze 2 afzonderlijke onderdelen bij elkaar te brengen op het bord, maak je eigenlijk dezelfde olijfolie met knoflook als bij het recept voor Spaghetti Aglio e Olio. Alle onderdelen bij elkaar zorgen voor een lekker en niet alledaags spaghetti recept. Veel plezier met het bereiden en vooral grillen tijdens dit recept, buon appetito!

Hier vind je overigens ons recept voor Spaghetti Aglio e Olio.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 45 mins
  • 10 mins

    45 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

1 aubergine

1 courgette

1 rode paprika

1 teen knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Verwijder de zaadjes uit de paprika en snij de paprika in een paar grove stukken. Snij de aubergine in de lengte in een aantal plakken van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter breed. Zet de aubergine in een vergiet, bestrooi met zout en laat de aubergine 30 minuten zweten, zodat al het vocht eruit is. Dep de aubergine daarna droog.

2Was de courgette, snij de boven- en onderkant eraf en snij de courgette in de lengte met een fijnschiller in mooie dunne plakken. Snij de courgette tot je de eerste zaadjes tegenkomt, daarna draai je de courgette een kwartslag en ga je vrolijk verder met snijden. Als je dit principe 4 keer hebt gedaan, ben je klaar. Tot slot verwijder je de schil van de knoflook en snij je deze in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Leg de paprika in een ovenschaal. Besprenkel de paprika met wat olijfolie zodat de paprika met een mooi dun laagje is bedekt. Strooi er lekker wat zeezout overheen en maal er verse peper over. Zet de schaal met de paprika in de oven voor de duur van 40 minuten. Na 20 minuten haal je de schaal er even snel uit om de paprika om te draaien. Uiteindelijk grill je de paprika ook nog even kort, maar dit doe je pas helemaal op het eind als de andere groente al klaar zijn.

2Terwijl de paprika in de oven staat, heb je ruimschoots de tijd om de andere groente te grillen. Gebruik hiervoor een grillpan en bestrooi ook de aubergine en courgette tijdens het grillen met een beetje zout en peper. Het grillen van de aubergine (6 minuten) duurt wat langer dan de courgette (2-3 minuten). Dit komt natuurlijk doordat de aubergine veel dikker is gesneden.

3Als de paprika nog ongeveer 15 minuten in de oven moet, zet je een pan water op het vuur voor het koken van de spaghetti. Als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'.

4Tijdens het koken van de spaghetti maak je ook een olie met wat knoflook. Bedek de bodem van een koekenpan met een laagje olijfolie en doe de knoflook in de pan. Zet het vuur niet te hoog, maar zorg er wel voor dat olie snel warm wordt, maar niet te heet. Draai het vuur zacht en laat de smaak van de knoflook in de olijfolie trekken gedurende de kooktijd van de pasta. Zorg er wel voor dat de olijfolie vooral niet te heet wordt, want dan verbrandt de knoflook en krijgt deze een bittere smaak. Vergeet overigens niet de paprika nog kort te grillen voor dat kleine beetje extra smaak.

5Als alle onderdelen klaar zijn, giet je de spaghetti af. Doe de spaghetti in de pan en doe gelijk de olijfolie en de gegrilde groente erbij. Door gelijk de olijfolie met knoflook door de spaghetti te roeren, voorkom je dat de pasta gaat plakken. Zorg ervoor dat alle gegrilde groente mooi gelijkmatig over de spaghetti zijn verdeeld.

6De spaghetti met gegrilde groente is nu helemaal klaar. Eventueel kun je nog wat peterselie toevoegen en er Parmezaanse kaas overheen strooien. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor spaghetti met gegrilde groente. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.