Spaghetti met spinazie

Spaghetti met spinazie Spaghetti met spinazie 0 0 5 0

maart 16, 2015

Spaghetti met spinazie

Over spaghetti met spinazie

Spaghetti met spinazie is een lekker gezond en vegetarisch pasta recept. De hoofdrolspeler van dit recept is natuurlijk de spinazie, dus voor de liefhebbers van spinazie is dit een ideaal recept. De spinazie krijgt een lekkere frisse smaak doordat er ook citroen in het recept zit. Wees natuurlijk wel voorzichtig met de citroen, want te zuur is ook niet lekker. De citroen is in dit gerecht de tegenhanger van de spinazie en geeft bovendien de spaghetti een heerlijke smaak!

Op zoek naar meer recepten met spinazie en spaghetti? Bekijk dan ons volledige overzicht met spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti van De Cecco

3 eetlepels olijfolie

1 teen knoflook

1 rode ui

300g verse spinazie

Het sap van een kwart citroen

Verse peper

Zeezout

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de rode ui en de teen knoflook in kleine stukjes. Verwijder de steeltjes van de spinazie.

Bereiding

1Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water. Verwarm ondertussen een koekenpan en doe hier de olijfolie in. Fruit eerst de rode ui 2 minuten en doe daarna ook de knoflook in de pan. Fruit ook het knoflook ongeveer 2 minuten, zodat deze veel smaak afgeeft, maar niet bruin wordt.

2Doe vervolgens ook de spinazie in de pan en als de spinazie al enigszins is geslonken knijp je het sap uit de citroen bij de spinazie. Laat de spinazie helemaal slinken en breng het geheel op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat de spinazie echt maar een paar minuutjes op het vuur staat, anders gaat dit ten kostte van de smaak.

3Als de spaghetti 'al dente' is, giet je deze af en doe je deze bij de spinazie in de pan. Roer het geheel goed door, zodat de smaak van de spinazie en de citroen zich verdeeld over de spaghetti. Serveer de spaghetti met spinazie in diepe borden en maak af met wat fijn geraspte Parmagiano Reggiano en wat verse peper. Spaghetti met spinazie is nu klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.