Spaghetti met tomaat en basilicum

Spaghetti met tomaat en basilicum Spaghetti met tomaat en basilicum 0 0 5 0

maart 25, 2015

Spaghetti met tomaat en basilicum

Over spaghetti met tomaat en basilicum

Wat is er nou lekkerder dan spaghetti met een eenvoudige tomatensaus. Dit recept voor spaghetti met tomaat en basilicum is echt zo'n voorbeeld van een simpel recept met slechts een paar ingrediënten, maar met super veel smaak. Zelfs als je dus maar enkele ingrediënten in huis hebt, kun je dus gewoon een lekker pasta recept bereiden. In dit spaghetti recept wordt gebruik gemaakt voor gepelde tomaten, maar je kunt er ook voor kiezen om deze te vervangen door verse tomaten. In dat geval heb je 8 tomaten nodig waar je tijdens de voorbereiding van dit recept eerst het velletje en de zaadjes van verwijderd.

Op zoek naar meer spaghetti recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 20 minuten
  • 10 minuten

    20 minuten

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g spaghetti

3 eetlepels olijfolie

400g gepelde tomaten

1 teen knoflook

1 sjalot

Een half bosje basilicum

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot. Zodra je dit hebt gedaan, snij je de knoflook en sjalot in kleine stukjes met een scherp mes. Haal de basilicum van de takjes en spoel deze schoon met een beetje water.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, doe je de sjalot en de knoflook in de pan. Fruit deze ingrediënten ongeveer 1 tot 2 minuten. Door het fruiten komt de smaak goed los en wordt deze opgenomen in de tomatensaus. Vervolgens doe de je de gepelde tomaten in de pan. Roer de tomaat goed door en druk deze een beetje plat in de pan. Zodra je dit hebt gedaan, doe je de blaadjes basilicum in de pan en breng je de tomatensaus op smaak met zeezout en vers gemalen peper. Zet het vuur op zacht en laat de saus lekker pruttelen.

2Terwijl de saus voor dit recept voor spaghetti met tomaat en basilicum zachtjes op het vuur staat, kook je de pasta. Breng een pan water aan de kook en als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Controleer tijdig de textuur van de pasta, want als deze te gaar wordt gekookt, is dit niet lekker. Giet de spaghetti vervolgens af en doe deze terug in de pan. Roer gelijk wat tomatensaus door de spaghetti, hiermee voorkom je dat deze gaat plakken. Dit recept voor spaghetti met tomaat en basilicum is nu helemaal klaar.

3Serveer de spaghetti met tomaat en basilicum op een bord en schaaf er nog wat verse Parmigiano Reggiano overheen. Decoreer het gerecht met nog een blaadje basilicum. Het is altijd leuk om een ingrediënt te laten zien wat wel in het recept zit, maar niet direct zichtbaar is. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met tomaat en basilicum. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.