Spaghetti pesto

Spaghetti pesto Spaghetti pesto 0 0 5 0

maart 16, 2015

Spaghetti pesto

Over spaghetti pesto

Spaghetti pesto is een lekker pasta recept wat snel en simpel is te bereiden, maar een super lekkere volle smaakt heeft. De rode pesto is natuurlijk de hoofdrolspeler van dit gerecht, maar wordt geassisteerd door de zongedroogde tomaten welke lekker krachtig proeven. Subtiele smaakmakertjes zijn de peterselie en toch weer een klein beetje Parmigiano Reggiano!

Meer lekkere recepten met pesto en spaghetti vind je natuurlijk tussen al onze spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

200g verse rode pesto van tomaat

1 kipfilet

Verse peper

Zeezout

1 teen knoflook

1 sjalot

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

10 zongedroogde tomaten

2 eetlepels olijfolie

Voorbereiding

1Snij de kip in blokjes en bestrooi deze met peper en zout. Snij de knoflook, de sjalot en de verse peterselie in kleine stukjes en de zongedroogde tomaten in 3 tot 4 stukken.

Bereiding

1Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water. Zout het water pas nadat dit heeft gekookt en de spaghetti in de pan zit. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip hard aan. Als de kip na 2 minuten lekker bruin is, doe je ook de sjalot en de knoflook in de pan. Fruit deze ongeveer 2 tot 3 minuten en doe dan ook de zongedroogde tomaten erbij.

2Als ook de zongedroogde tomaten beginnen te geuren, is het tijd om de pesto bij de andere ingrediënten te doen in de pan. Eventueel zou je een heel klein beetje crème fraîche in de pan doen om de pesto lekker romig te maken en extra smaak te geven. Als het goed is, is de saus van pesto en de spaghetti gelijktijdig klaar.

3Giet de spaghetti af en doe deze bij de pesto in de pan. Doe ook de verse peterselie in de pan en roer het geheel goed door, zodat de spaghetti alle pesto heeft 'gepakt' en volledig is bedekt. Serveer de spaghetti pesto in diepe borden. Je kunt er voor kiezen om het gerecht af te maken met wat Parmigiano Reggiano. De Spaghetti Pesto is nu klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.