Spaghetti tomaat

Spaghetti tomaat Spaghetti tomaat 0 0 5 0

maart 19, 2015

Spaghetti tomaat

Over spaghetti met tomaat

Spaghetti met tomaat is een eenvoudig, simpel, maar ontzettend lekker gerecht. Vanzelfsprekend is het belangrijk om tomaten te gebruiken die helemaal rijp zijn. Om tot het beste resultaat te komen voeg je de tomaten ook pas op vrijwel het laatste moment bij het gerecht, hierdoor houden de tomaten hun structuur en worden deze alleen verwarmd zonder papperig te worden. Door de knoflook en de oregano langzaam te verwarmen in de olijfolie wordt dit een 2-dimensionaal gerecht. De lekkere verse tomaten worden gecomplementeerd met de olie van knoflook en oregano.

Veel meer lekkere recepten met tomaat en spaghetti vind je natuurlijk gewoon in ons overzicht met spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti van De Cecco

3 eetlepels olijfolie

2 bolletjes knoflook

3 takjes verse oregano

1/2 eetlepel tomatenpuree

4 rijpe tomaten

10 blaadjes verse basilicum

Parmigiano Reggiano

Zeezout

Verse peper

Voorbereiding

1Snij de bolletjes knoflook in fijne schijfjes. Verwijder de blaadjes verse oregano van de takjes en snij de tomaten in kleine blokjes.

Bereiding

1Begin de bereiding van spaghetti met verse tomaat met het koken van de spaghetti. Als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan en voeg je zout toe aan het kokende water. Hou de kooktijd aan welke staat vermeld op de verpakking van de spaghetti.

2Ondertussen verwarm je de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm begint te worden leg je de schijfjes knoflook in de pan samen met de blaadjes verse oregano. Zet de pan gelijk op een laagje pitje om te voorkomen dat de knoflook begint te plakken en bruin wordt. Laat de smaak van de knoflook en de oregano ongeveer 8 minuten in de olijfolie trekken. Als de spaghetti nog 4 minuten moet koken, voeg je de halve eetlepel tomatenpuree bij de olijfolie. Roer de tomatenpuree goed door de olie, zodat dit 1 geheel wordt. Als de spaghetti nog slechts 2 minuten hoeft te koken, doe je ook de blokjes verse tomaat en de blaadjes basilicum in de pan. Breng de tomaten verder op smaak met verse peper en zeezout.

3Als de spaghetti klaar is, giet je deze af en doe je de spaghetti gelijk in de pan bij de verse tomaten. Roer het geheel goed door zodat de tomaat gelijkmatig is verdeeld over de spaghetti. Serveer de spaghetti met tomaat op 70 graden voorverwarmde borden. Strooi er nog wat blaadjes verse oregano overheen en tot slot rasp je de Parmigiano Reggiano op het gerecht. De spaghetti met verse tomaat is nu helemaal klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.