Spaghetti zongedroogde tomaten

Over spaghetti met zongedroogde tomaten
Spaghetti met zongedroogde tomaten is een lekker spaghetti recept waarmee je van de zongedroogde tomaat pesto maakt. Bovendien is dit recept voor spaghetti super eenvoudig en erg snel te maken. Ideaal voor een dag waarop je hard hebt gewerkt of weinig tijd hebt om te koken. Terwijl je de spaghetti kookt, heb je voldoende tijd om de pesto van zongedroogde tomaten te maken. En als je het eindresultaat proeft, ben je toch blij dat je even tijd en zin hebt gemaakt om te koken. Buon appetito!
Toch op zoek naar meer spaghetti recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met spaghetti recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: spaghetti recept 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1De voorbereiding voor dit recept voor spaghetti met pesto van zongedroogde tomaten is eenvoudig. Verwijder de schil van de teen knoflook en snij de knoflook in een paar grove stukken. Dep de zongedroogde tomaten droog met een stukje keukenpapier. Schaaf de Parmigiano in grove vlokken, of snij deze in hele kleine blokjes.
Bereiding
1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de spaghetti. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'.
2Terwijl de spaghetti wordt gekookt, heb je voldoende tijd om pesto te maken van de zongedroogde tomaten. Doe de zongedroogde tomaten, basilicum, pijnboompitten, Parmigiano Reggiano en wat olijfolie in een staafmixer of keukenmachine. Zet het apparaat kort aan en eigenlijk heb je hierdoor al de basis voor de pesto van zongedroogde tomaten. Afhankelijk van de dikte van de pesto kun je wat extra olijfolie toevoegen. Proef de pesto en voeg eventueel vers gemalen peper en zeezout toe om de pesto van zongedroogde tomaten hoger op smaak te krijgen.
3Als de spaghetti de gewenste textuur heeft, giet je deze af en gaat de pasta weer terug in de pan. Roer gelijk wat van de zongedroogde tomaten pesto door de spaghetti om te voorkomen dat deze gaat plakken. De spaghetti met zongedroogde tomaten is nu helemaal klaar.
4Serveer de spaghetti op een bord, schaaf er nog wat Parmigiano Reggiano overheen en garneer met een blaadje basilicum. Het is natuurlijk altijd leuk om een aantal ingrediënten op het bordje te laten zien die in de pesto hebt gebruikt. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met pesto van zongedroogde tomaat. Buon appetito!