Spaghettisaus

Over spaghettisaus
Spaghettisaus, wie vindt dat nou niet lekker..?! Het is natuurlijk erg makkelijk om te grijpen naar de zakjes en de potten spaghettisaus uit de supermarkt, maar het is natuurlijk velen malen lekkerder om gewoon helemaal zelf je eigen saus te maken. Iets verderop in het schap staan namelijk gepelde tomaten en als je goed zoekt dan staat er vaak ook wel een onbekend Italiaanse uitziend merk bij waardoor je spaghettisaus ineens 10x lekkerder smaakt. En als je een keer echt alle registers open gooit, zoek dan een Italiaanse delicatessenwinkel op en de kans is groot dat daar ook tomaten van het merk Mutti worden verkocht. Bij deze beloof ik je, dat je spaghettisaus nog nooit zo lekker heeft gesmaakt.
Waar het op neer komt, en wat eigenlijk voor alle Italiaanse gerechten geldt, is dat je gebruik moet maken van de lekkerste en beste ingrediënten die je kunt vinden. Het maakt niet uit of een een salade maakt, risotto of in dit geval een heerlijke verse spaghettisaus. Misschien kost het je iets meer tijd en wellicht een paar euro extra, maar het eindresultaat wordt altijd beter, lekkerder en misschien zelfs ook wel gezonder. Anyway.... geniet van deze lekkere spaghettisaus op basis van echte Italiaanse gepelde tomaten van Mutti! Buon appetito!
Toch op zoek naar een ander recept..? Bekijk dan al onze Italiaanse recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 20 mins
- Hoeveelheid: Spaghettisaus voor 2 tot 4 personen
Voorbereiding
1Voor het maken van een echte lekkere spaghettisaus hoef je eigenlijk vrij weinig te doen. Verwijder de schil van de ui en snij de ui daarna in mooie fijne stukjes. In dit recept voor spaghettisaus wordt gebruik gemaakt van verse worsten van de slager. Snij het velletje open en verwijder het worstvlees. Natuurlijk kun je dit ook vervangen door kruidig gehakt.
Bereiding
1Zet een koekenpan op het vuur en doe de boter en de olijfolie in de pan. Als de boter en de olijfolie helemaal zijn vermengd en gloeiend heet zijn, doe je het gehakt van de worsten in de pan. Bak het vlees hard aan, zodat dit mooi bruin en knapperig wordt. Knapperig gebakken gehakt geeft namelijk extra veel smaak aan de spaghettisaus, dus dit komt het eind resultaat ten goede.
2Als het gehakt mooi bruin is, doe je de fijn gesneden ui in de pan. Fruit de ui ongeveer 2 tot 3 minuten, zodat de smaak lekker los komt. Ook het uitje mag een klein beetje karameliseren voor extra veel smaak.
3Daarna doe je de gepelde tomaten in de pan samen met de tomatenpuree. Breng de spaghettisaus gelijk op smaak met verse peper en zeezout. Zet de pan vervolgens om een laag vuurtje en laat de spaghettisaus lekker pruttelen, zodat de smaak zich volop kan ontwikkelen.
4Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kun je de spaghettisaus 10 tot 30 minuten op het vuur laten staan. Als je de saus wilt serveren bij de pasta, is het verstandig om deze nog even te proeven. Voor een intensere smaak kun je gerust extra zeezout toevoegen en eventueel ook nog wat tomatenpuree. Als je tevreden bent over de smaak, dan is de spaghetti saus helemaal klaar.
5Serveer de spaghettisaus logischerwijs bij spaghetti, bij voorkeur van het merk De Cecco. Schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas overheen en garneer tot slot met verse peterselie! Geniet van deze heerlijke spaghettisaus! Buon appetito!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Baukje Ruitenberg
mei 25, 2016
Heerlijke saus! En erg makkelijk te maken!
Erwin
november 29, 2019
Super sausje, is zo klaar….