Sperziebonen met tomaat
Over sperziebonen met tomaat
Sperziebonen met tomaat zijn een ware traktatie! Dit Italiaanse groente recept bevat zoveel smaak dat het echt een ware explosie is in je mond. Zorg ervoor dat de bonen niet te lang koken en dus te doorkookt zijn en de witte wijn, de tomaat en de kruiden doen de rest van het werk. Voor de liefhebbers van sperziebonen is er nog een lekker recept te vinden, namelijk Italiaanse sperziebonen.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 20 mins
- Hoeveelheid: groente recept voor 3 tot 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Halveer de sperziebonen en maak deze schoon. Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij de knoflook, de ui en de 10 blaadjes basilicum in kleine stukjes.
Bereiding
1Kook de sperziebonen in ongeveer 5 minuten beetgaar.
2Verwarm de olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui totdat deze mooi glazig zijn. Voeg de tomaten en de blaadjes basilicum hieraan toe. Kruid dit met peper, zout en een handje vol tijm en laat dit geheel 5 minuten doorbakken.
3Daarna de beetgare sperziebonen aan het geheel toevoegen en desgewenst een scheutje water of witte wijn toevoegen zodat de sperziebonen hierin lekker kunnen doorkoken. Na 10 minuten zijn de sperziebonen met tomaat klaar om te serveren, buon appetito!
Gerelateerde recepten
10 Reviews
John
mei 6, 2019
Heerlijk gerecht. Bij gebrek aan grote tomaten heb ik cherrytomaatjes gebruikt en gedroogde tijm en bacilicum.
Erg lekker en tot de laatste boon op!
Tjerk Kleisma
september 16, 2018
Grazie mille voor deze reactie bij dit recept Be!
Tjerk Kleisma
september 16, 2018
Ciao Angelique!
Grazie voor jouw reactie!
Klinkt als lekkere & slimme aanpassing van dit recept.
Angelique
september 8, 2018
Heerlijk recept, ik heb het wel iets aangepast: Ik heb een rode ui gebruikt, daardoor wordt de tomatenprut iets zoetig. Bij gebrek aan grote tomaten heb ik cherrytomaten gebruikt en de zaadjes niet verwijderd. Daarom heb ik een halve eetlepel tomatenpuree toegevoegd om de tomatenprut enigszins te binden. Verse basilicum en tijm had ik niet; de basilicum heb ik helemaal weggelaten en ik heb gedroogde tijm gebruikt. De witte wijn heb ik ook weggelaten. De bonen heb ik maar 5 minuten in de tomatenprut laten borrelen, zodat die nog een lichte ‘bite’ hadden.
Geserveerd met met gebakken aardappels met knoflook en rozemarijn.
Be’
juli 15, 2018
heerlijk recept.
Tjerk Kleisma
augustus 13, 2017
Ciao Hannah & Thalita!
Bedankt voor jullie enthousiaste reactie bij dit sperziebonen recept!
Saluti,
Tjerk – AllesOverItaliaansEten.n
Hannah
augustus 12, 2017
Heerlijk!! Onze Italiaanse gasten konden dit gerecht ook zeer waarderen! Maar in plaats van een grote bol knoflook, zoals vermeldt in het recept, heb ik een grote teen knoflook gebruikt!
Thalita
augustus 9, 2017
Heerlijk
Barbera
augustus 23, 2016
Fantastic!
Rogel
juni 25, 2019
Mijn variant op dit recept:
Rode ajuin ipv gele.
Een halve fijngesneden zoet paprika (zelf zou ik gewone rode peprika nemen, maar mijn vrouw verdraagt die niet zo goed).
Pruimtomaten, omdat die meer smaak hebben. Ik ontvel trouwens nooit de tomaten, want de meeste smaak en de meeste voedingsstoffen zitten net onder schil.
Een beetje paprika poeder (uiteraard afhankelijk ven de smaak).
Heerlijk, en mijn kleinkinderen zijn er dol op!