Sperziebonen met tomaat

Sperziebonen met tomaat Sperziebonen met tomaat 5 0 5 5

maart 15, 2015

Sperziebonen met tomaat

Over sperziebonen met tomaat

Sperziebonen met tomaat zijn een ware traktatie! Dit Italiaanse groente recept bevat zoveel smaak dat het echt een ware explosie is in je mond. Zorg ervoor dat de bonen niet te lang koken en dus te doorkookt zijn en de witte wijn, de tomaat en de kruiden doen de rest van het werk. Voor de liefhebbers van sperziebonen is er nog een lekker recept te vinden, namelijk Italiaanse sperziebonen.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 20 minuten
  • 10 minuten

    20 minuten

  • Hoeveelheid: groente recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

500g sperziebonen

Olijfolie

1 grote bol knoflook

1 ui

Verse peper

Zeezout

4 tomaten

Verse tijm

10 blaadjes basilicum

100ml droge witte wijn

Voorbereiding

1Halveer de sperziebonen en maak deze schoon. Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij de knoflook, de ui en de 10 blaadjes basilicum in kleine stukjes.

Bereiding

1Kook de sperziebonen in ongeveer 5 minuten beetgaar.

2Verwarm de olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui totdat deze mooi glazig zijn. Voeg de tomaten en de blaadjes basilicum hieraan toe. Kruid dit met peper, zout en een handje vol tijm en laat dit geheel 5 minuten doorbakken.

3Daarna de beetgare sperziebonen aan het geheel toevoegen en desgewenst een scheutje water of witte wijn toevoegen zodat de sperziebonen hierin lekker kunnen doorkoken. Na 10 minuten zijn de sperziebonen met tomaat klaar om te serveren, buon appetito!

Gerelateerde recepten

8 Beoordelingen

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Grazie mille voor deze reactie bij dit recept Be!

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Ciao Angelique!

Grazie voor jouw reactie!
Klinkt als lekkere & slimme aanpassing van dit recept.

Angelique

september 8, 2018

Heerlijk recept, ik heb het wel iets aangepast: Ik heb een rode ui gebruikt, daardoor wordt de tomatenprut iets zoetig. Bij gebrek aan grote tomaten heb ik cherrytomaten gebruikt en de zaadjes niet verwijderd. Daarom heb ik een halve eetlepel tomatenpuree toegevoegd om de tomatenprut enigszins te binden. Verse basilicum en tijm had ik niet; de basilicum heb ik helemaal weggelaten en ik heb gedroogde tijm gebruikt. De witte wijn heb ik ook weggelaten. De bonen heb ik maar 5 minuten in de tomatenprut laten borrelen, zodat die nog een lichte ‘bite’ hadden.

Geserveerd met met gebakken aardappels met knoflook en rozemarijn.

Be’

juli 15, 2018

heerlijk recept.

Tjerk Kleisma

augustus 13, 2017

Ciao Hannah & Thalita!

Bedankt voor jullie enthousiaste reactie bij dit sperziebonen recept!

Saluti,

Tjerk – AllesOverItaliaansEten.n

Hannah

augustus 12, 2017

Heerlijk!! Onze Italiaanse gasten konden dit gerecht ook zeer waarderen! Maar in plaats van een grote bol knoflook, zoals vermeldt in het recept, heb ik een grote teen knoflook gebruikt!

Thalita

augustus 9, 2017

Heerlijk

Barbera

augustus 23, 2016

Fantastic!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.