Spinazie met knoflook en kaas

Spinazie met knoflook en kaas Spinazie met knoflook en kaas 0 0 5 0

maart 22, 2015

Spinazie met knoflook en kaas

Over spinazie met knoflook en kaas

Spinazie is natuurlijk altijd een erg lekkere groente. In dit recept voor spinazie met knoflook en Pecorino kaas wordt de spinazie in korte tijd bereid. Door de spinazie te bakken in de knoflookolie krijgt deze een erg lekkere smaak. De pijnboompitjes zorgen voor wat bite in het recept. Maar mijn favoriete onderdeel van dit recept is de combinatie van de spinazie met het lekkere kazige zoutje van de Pecorino. Gewoon proberen!

Toch op zoek naar een ander lekker groente recept! Bekijk dan meer van onze Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: spinazie recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

500g spinazie

1 teen knoflook

20g pijnboompitjes

Pecorino

Zeezout

Vers gemalen peper

Olijfolie

Voorbereiding

1Snij de steeltjes van de spinazie. Verwijder de schil van de teen knoflook en snij deze in ongeveer 4 grove stukken. Snij de Pecorino kaas in flinter dunne plakjes.

Bereiding

1Pak de grootste koekenpan die je hebt. Verwarm hierin de olijfolie en als de olie warm is doe je de knoflook en de pijnboompitten in de pan. Nadat je de knoflook en de pijnboompitten ongeveer 2 tot 3 minuten hebt gebakken, doe je ook de spinazie in de pan. Voeg gelijk wat zeezout en vers gemalen peper toe.

2Bak de spinazie langzaam gaar. Tijdens dit proces is het belangrijk om de spinazie continu te blijven roeren. Na ongeveer 5 minuten is ook de spinazie helemaal gaar. Haal de knoflook uit de pan en giet het losgekomen vocht af. Serveer de spinazie op een mooie schaal en breng nu ook de plakjes Pecorino kaas aan. Dit recept voor spinazie met knoflook en kaas is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.