Spinazie met knoflook

Over spinazie met knoflook
Spinazie met knoflook is een simpele maar super lekkere manier om spinazie te bereiden. Bovendien wordt bij veel Italiaanse gezinnen de spinazie op deze wijze bereid. De spinazie wordt kort gesauteerd in de boter waar ook de knoflook al in is gebakken. Hierdoor krijgt de spinazie gelijk een heerlijke smaak. Door nog wat extra vers gemalen peper en zeezout toe te voegen ontploft de spinazie werkelijk van de smaak. Kortom, gewoon een lekker recept voor spinazie. Buon appetito!
Op zoek naar meer Italiaanse groente recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met Italiaanse groenten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 10 mins
- Hoeveelheid: spinazie recept voor 2 personen
Voorbereiding
1Verwijder de steeltjes van de spinazie. Indien de spinazie nog niet is gewassen, is het aan te raden om de spinazie super grondig te wassen. Met spinazie loop je namelijk altijd het risico dat er nog wat zand in is achter gebleven. En dat is natuurlijk hetgeen wat je nou niet wil. Verwijder de schil van de knoflook en snij de knoflook in een paar grove stukken.
Bereiding
1Smelt de boter in de koekenpan. Als de boter niet meer schuimt, doe je ook de grove stukken knoflook in de pan. Bak de knoflook ongeveer 2 tot 3 minuten in de boter. Vervolgens doe je ook de spinazie in de pan bij de knoflook. Voeg ook gelijk wat vers gemalen peper en zeezout toe.
2Bak de spinazie al roerend ongeveer 5 minuten. De spinazie slinkt voor je ogen en is binnen een mum van tijd klaar. Als de spinazie die lekkere smaak van de knoflook en boter heeft opgenomen, is dit recept eigenlijk al gereed. Zorg er wel voor dat je de spinazie goed afgiet, want spinazie laat altijd veel vocht los. Als al het vocht uit de pan is, is dit recept voor spinazie met knoflook helemaal klaar. Buon appetito!