Spinazie pasta

Spinazie pasta Spinazie pasta 0 0 5 0

maart 20, 2015

Spinazie pasta

Over spinazie pasta

Voor iedereen die het maken van verse pasta naar een hoger plan wil tillen is spinazie pasta het perfecte recept. Het maken van verse pasta lijkt altijd lastig, maar als je je intuïtie volgt valt dit eigenlijk wel mee. Wat wel erg belangrijk is, is om altijd de juiste dosering aan te houden. De basisregel die geldt is 100 gram meel en 1 ei voor 100 gram verse pasta. Makkelijk toch?

De extra dimensie die wij aan verse pasta geven is het toevoegen van de spinazie, zodat je pasta krijgt met een mooie groene kleur, namelijk spinazie pasta. Zorg ervoor dat je de spinazie goed zeeft. Mocht je er tijdens het kneden van het deeg achter komen dat dit te plakkerig blijft, wees dan vooral niet bang om wat meel toe te voegen. Omgekeerd geldt hetzelfde, blijft het deeg te vochtig, voeg dan wat water toe, maar doseer dit natuurlijk wel. Veel succes met het maken van spinazie pasta! Buon appetito!

Wordt het toch geen spinazie pasta en ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan al onze pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 30 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 1 persoon

Ingrediënten

40g spinazie

100g meel

1 ei

2 eetlepels olijfolie

Zeezout

Voorbereiding

1Verwijder de steeltjes van de spinazie. Kook de spinazie in een pan, dus geen koekenpan, in een paar eetlepels water en wat zeezout. Als de spinazie na een kleine 5 minuten is geslonken, haal je de spinazie uit de pan de zorg je ervoor dat er zoveel mogelijk vocht wordt afgegoten. Desnoods knijp je de spinazie uit, tot dat je 100% zeker bent dat het vocht echt weg is.

2Leg de spinazie in een zeef en wrijf de spinazie met de bolle kant van een lepel door de zeef, zodat er een soort creme van spinazie ontstaat. Als je meer dan 1 zeef in huis hebt is het aan te raden om te beginnen met de grootste zeef. Eventueel kun je de spinazie ook nog door het kleinere zeefje drukken.

Bereiding

1Voor de ervaren bereiders van verse pasta zijn de handelingen om tot spinazie pasta te komen herkenbaar. Leg het meel op een houten ondergrond in de vorm van een kommetje. Breek het ei en leg deze in het kommetje meel samen met wat zeezout, olijfolie en de creme van spinazie die je zojuist hebt gemaakt.

2Roer met een vork steeds een beetje meel door het mengsel van ei, zout, olijfolie en spinazie. Als het niet langer mogelijk is om het deeg met een vork te bewerken, ga je verder met je handen. Kneed het deeg voor de spinazie pasta voor de duur van 10 minuten met je handen. Als het deeg nog te plakkerig is, kun je gewoon wat extra meel toevoegen. Indien het deeg te droog is, dan maak je je handen nat en kneed je vrolijk verder.

3Als het deeg voor de spinazie pasta lekker elastisch aanvoelt, dan ben je klaar met kneden. Dit kun je testen door in het deeg te drukken en als het deeg terug veert, is het perfecto. Wikkel het deeg in een stukje vershoudfolie en laat het vervolgens rusten in de koelkast.

4Na 30 minuten rusten is het deeg klaar om te worden getransformeerd in spinazie pasta. Zet je pastamachine klaar en haal het deeg uit het vershoudfolie. Persoonlijk vind ik het prettig om de pasta in 'batches' van 50 gram door de machine te draaien. Snij daarom het deeg is 2-en. Voordat je het deeg door de machine draait, kneed dit alvast een beetje plat, zodat het in de juiste vorm is.

5Begin op de laagste stand en draai het deeg voor de spinazie pasta hier 5 keer doorheen. Dit komt ten goede aan het eindresultaat. Vervolgens draai je het deeg standje voor standje door de pastamachine. Afhankelijk van het soort pasta dat ik maak, kies ik de dikte. Deeg voor ravioli moet flinterdun zijn, voor spaghetti iets dikker, en voor Tagliatelle zoals op de afbeelding nog iets dikker. Maar natuurlijk niet te dik....

6Als je tevreden bent over de dikte van het deeg voor de spinazie pasta is het tijd om de juiste kop op de pastamachine te zetten. Zoals gezegd is voor de spinazie pasta op de afbeelding gekozen voor Tagliatelle. Draai het deeg door het juiste kopstuk en als het goed is, ligt er onder de machine spinazie pasta op je te wachten.

7Het koken van verse pasta duurt veel korter dan gedroogde pasta. Hou er dus rekening mee dat de spinazie pasta al naar 2 tot 3 minuten koken 'al dente' is. Vergeet niet zeezout in het kookwater te doen, zodra de pasta het water in gaat. Spinazie pasta komt vaak goed tot zijn recht in combinatie met kaassauzen, bijvoorbeeld op basis van Parmigiano Reggiano of Gorgonzola. Heel veel plezier en toch ook een beetje succes toegewenst met het bereiden van spinazie pasta. Salute!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.