Spinazie risotto met ham

Spinazie risotto met ham Spinazie risotto met ham 0 0 5 0

maart 24, 2015

Spinazie risotto met ham

Over spinazie risotto met ham

Spinazie risotto met ham is weer zo'n lekker risotto recept waarin 2 ingrediënten de hoofdrol voor zich opeisen. Vanzelfsprekend zijn dit ook de ingrediënten die de naam dragen van dit recept, namelijk de spinazie en de ham. Wat je in dit recept eigenlijk doet is het basis recept voor risotto volgen. Ondertussen bereid je de spinazie en de ham. De spinazie sauteer je even kort en voeg je op het einde toe aan de risotto. De ham die wordt gebruikt is Prosciutto Crudo, deze wordt uitgebakken in de oven en krijgt hierdoor een heerlijke smaak. Voor dit risotto met spinazie en ham is overigens bij gebrek aan groentebouillon gekozen voor runderbouillon. En eerlijk is eerlijk... de spinazie risotto wordt hier niet minder van. Maar het leukste is om daar zelf achter te komen. Veel plezier toegewenst met het bereiden van dit risotto recept met spinazie en ham. Buon appetito!

Op zoek naar meer risotto inspiratie..? Bekijk in dat geval ons complete overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

180g risotto

300g spinazie

30g boter

1 ui

100ml Italiaanse droge witte wijn

750ml runderbouillon

50g Parmigiano Reggiano

Vers gemalen peper

2 plakken Prosciutto ham

Voorbereiding

1Verwijder de steeltjes van de spinazie. Als de spinazie nog niet is gewassen, dan spoel je deze goed af, zodat je zeker weet dat al het zand er tussen uit is. Verwijder de schil van de ui en snij deze in kleine stukjes. Verwarm de runderbouillon en schaaf de Parmigiano Reggiano. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Smelt 25 van de 30 gram boter in een koekenpan met dikke bodem. Als de boter heet is en niet meer schuimt, dan doe je de ui in de pan. Fruit de ui ongeveer 2 minuten en doe dan de risotto in de pan. Bak de risotto kort mee met de ui, eigenlijk net zo lang tot alle korrels risotto zijn bedekt met een dun laagje boter.

2Blus de risotto af de met Italiaanse droge witte wijn. Laat het vuur op 70% van het vermogen staan. Als de wijn is geabsorbeerd, doe je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Het vuur blijft gewoon op hoog staan en als de eerste soeplepel bouillon ook is geabsorbeerd door de risotto, voeg je de volgende toe. Herhaal dit proces tot de risotto nagenoeg gaar is.

3Terwijl je de risotto kookt, bereid je ook de spinazie en de ham. De ham is het meest eenvoudig en begin hier ook mee. Leg de ham op een stukje bakpapier en bak de ham in de oven uit. Dit duurt ongeveer 12 minuten. Ondertussen sauteer (bak) je ook de spinazie. Doe een klein beetje boter in een koekenpan. De spinazie slinkt snel en na een minuut of 5 is de spinazie klaar. Giet zoveel mogelijk vocht van de spinazie, desnoods door de spinazie bij wijze van spreke uit te knijpen, zodat er veel vocht uitloopt. Laat de spinazie afkoelen en snij deze zo fijn als mogelijk.

4Als de risotto nog net niet gaar is, haal je de pan van het vuur. Voeg nog 1 kleine soeplepel toe, zodat de risotto lekker vochtig blijft. De risotto bevat super veel vocht en is bovendien nog ontzettend heet waardoor de risotto vanzelf perfect gaar wordt. Laat je de risotto te lang op het vuur staat, dan loop je het risico dat je rijstepap met spinazie hebt.

5Doe de spinazie in de pan samen met de Parmigiano Reggiano, de resterende 5 gram boter en vers gemalen peper. Roer deze ingrediënten door de risotto en zodra deze mooi gelijkmatig zijn verdeeld is de spinazie risotto helemaal klaar. Serveer de spinazie risotto en decoreer met het knapperige stukje Prosciutto ham. Dit recept voor risotto met spinazie en ham is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.