Stoofvlees in rode wijn

Over stoofvlees in rode wijn
Stoofvlees in rode wijn is een gerecht uit de noordelijke Italiaanse regio Piemonte. Dit is het gebied waar ook de beste Italiaanse wijn Barolo wordt geproduceerd. Dit Piemontese gerecht wordt om die reden vaak bereid met Barolo, maar aangezien dit erg kostbare wijn is, kan dit gerecht ook prima worden bereid met een andere bekende kwalitatieve wijn uit deze regio zoals Barbera. Stoofvlees in rode wijn is echt een typisch wintergerecht wat vaak wordt gegeten met Polenta of Italiaanse aardappelpuree.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 4 hrs
- Hoeveelheid: stoofvlees recept voor 2 tot 3 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Marineer het vlees 12 tot 24 uur in de rode wijn, dit is optioneel. Snij de knoflook, wortel, bleekselderij en ui in kleine stukjes.
Bereiding
1Verwarm de klont roomboter in een stoofpan, bij voorkeur van het merk Staub. Bak het vlees rondom bruin samen met de takjes tijm. Doe vervolgens ook de knoflook, de wortel, de bleekselderij en de ui in de pan. Laat dit ongeveer 10 minuten op staan, alvorens je de rode wijn in de pan doet samen met de takjes rozemarijn en de laurierblaadjes.
2Zet de pan nu op je kleinste pitje en laat de hele dag sudderen. Controleer ieder half uur hoe het met het vlees gaat en draai het dan om. Als de wijn bijna volledig is ingekookt, proef je of de saus de gewenste smaak heeft. Breng het geheel op smaak het verse peper en zeezout. Als het goed is heben de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes tijm van de takjes losgelaten. Verwijder de takjes en vis ook de laurierblaadjes uit de pan.
3Niets staat je nu nog in de weg om dit heerlijk stoofvlees in rode wijn op te dienen en op te eten! Buon appetito!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Silvia
maart 29, 2015
ik heb het gemaakt, maar nog ook champignons toegevoegd en gegeten met basmati rijst… iedereen was er over te roepen.. heerlijk!! bellisimo mama riepen ze hihii..zal dit zeker vaker maken, want is ook niet zo moeilijk om het te bereiden
Jan Paul
november 30, 2015
Een erg lekker recept! Het vlees was heerlijk mals, echt een aanrader!