Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo Tagliata di Manzo 5 0 5 3

augustus 5, 2016

Tagliata di Manzo

Over Tagliata di Manzo

Als je nog nooit in Italië bent geweest, dan kan ik je alvast een ding verklappen. Ongeacht naar welk restaurant je gaat, de kans is super groot dat er een of meerdere recepten op de kaart staan die worden aangeduid met Tagliata di Manzo. Tagliata di Manzo zul je je afvragen? De letterlijke vertaling van dit recept is gesneden rundvlees. En gesneden rundvlees kan op verschillende manieren worden geserveerd. Voorbeelden hiervan zijn op een bedje van rucola met geschaafde Parmezaanse kaas, met verse truffel en olijfolie of met paddenstoelen. In dit recept is ervoor gekozen om het 'gesneden vlees' te serveren met groene asperges en Parmezaanse kaas afgemaakt met wat olijfolie en wat zeezout. Erg lekker kan ik vertellen!

Bij het bereiden van rundvlees zijn er natuurlijk een paar regels waarmee je rekening dient te houden. Het is super belangrijk om het vlees ruim de tijd te geven om op kamertemperatuur te komen. Als je dit niet doet, dan wordt het lastiger om de binnenkant in korte tijd warm genoeg te krijgen, zodat je het kunt serveren. Verder moet de boter bij het bakken super heet zijn, zodat het vlees in 1 keer goed dicht schroeit. Doordat de boter zo heet is, moet je het vlees goed in beweging houden, anders loop je het risico dat het aanbrandt. En de laatste tip, is dat je het vlees net zo lang moet laten rusten als dat het is gebakken. Het sap in het vlees kan zich hierdoor weer verdelen over het vlees, dit komt zowel de smaak als de textuur ten goede. Veel plezier met dit authentieke Italiaanse vlees recept!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Vlees recept voor 1 persoon

Ingrediënten

1 dikke kogelbiefstuk

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Boter

Voorbereiding

1Bij het bereiden van vleesgerechten is het altijd van belang dat je het vlees de tijd geeft om op kamertemperatuur te komen. Doorgaans wordt hiervoor geadviseerd om het vlees 30 tot 60 minuten, voordat je dit gaat bereiden, uit de koelkast te halen.

2Ongeveer 10 minuten voordat je het vlees gaat bakken, wrijf je het in met wat olijfolie. Vlak voordat het vlees de pan ingaat, maal je hier wat zeezout en peper overheen.

Bereiding

1Verwarm een dikke klont boter in een koekenpan. Als de boter gloeiend heet is, dus als het schuim helemaal is verdwenen, leg je het vlees in de pan. Bak de biefstuk hard aan, zodat de buitenkant direct karameliseert.

2Houd de biefstuk in beweging en na een minuut draai je het vlees om en zet je het vuur op zacht. Ook nu moet je er goed voor zorgen dat het vlees in de pan in beweging blijft, anders loop je het risico dat het aanbrandt.

3Afhankelijk van de dikte van de biefstuk, bepaal je hoe lang je deze bakt. Het lekkerste in natuurlijk als het vlees van binnen nog mooi rood en lekker sappig is. In tegenstelling tot veel andere soorten vlees moet je er niet voor zorgen dat het terug veert, want dan heeft het te lang gebakken. Voor het vlees op de afbeelding is ervoor gekozen om dit aan beide kanten 1,5 minuten te bakken.

4Als het vlees lang genoeg heeft gebakken, dan leg je dit op een bord(je) en dek je het af met een stukje aluminiumfolie. Het vlees heeft even tijd nodig om te rusten, dit duurt net zo lang als de tijd van het bereiden. In dit geval dus zo'n 3 minuten.

5Als het vlees voldoende heeft gerust, snijd je dit in stukken van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter. Leg het gesneden vlees op een bord en maak het af naar je eigen smaak. Dit kun je doen door er wat olijfolie overheen te schenken, door er nog wat zeezout en peper overheen te malen of door er lekker wat Parmezaanse kaas overheen te schaven. Geniet van dit echte autentieke recept voor Tagaliata di Manzo!

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Annemieke

maart 23, 2019

Fantastisch heerlijk gerecht! Volg inderdaad gewoon de instructies en gebruik goede ingrediënten. Simpel, maar verrukkelijk en die gerechten zijn m.i. de beste!
Lekker zoals afgebeeld met gerilde asperges en met een beetje knoflook spaghetti erbij ;-))

Annemieke

maart 23, 2019

Fantastisch heerlijk gerecht! Volg inderdaad gewoon de instructies en gebruik goede ingrediënten. Simpel, maar verrukkelijk en die gerechten zijn m.i. de beste!
Lekker met een beetje knoflook spaghetti erbij ;-))

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Grazie mille Bruno!
Goed om te horen dat het zo goed heeft gesmaakt.
Saluto, Tjerk

Bruno

augustus 11, 2018

Je richtlijnen hoe je de biefstuk moet braden gevolgd en inderdaad, gewoonweg perfect. Dit vleesrecept is ronduit succulent. Mijn tafelgasten vroegen dadelijk meer uitleg.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.