Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne Vegetarische lasagne 0 0 5 0

maart 18, 2015

Vegetarische lasagne

Over vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne is het perfecte alternatief voor de niet vleeseters onder ons. Maar geloof mij ook rasechte carnivoren genieten van dit heerlijke lasagne recept. Door veel verse ingrediënten te gebruiken zoals tomaat, basilicum en buffelmozzarella krijgt de lasagne een heerlijke natuurlijke frisse smaak. De bechamelsaus maakt er een rijk geheel van, het lekkerst is natuurlijk om de bechamelsaus helemaal zelf te maken. Dit klinkt ingewikkeld, maar in de praktijk valt dit reuze mee. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor vegetarische lasagne!

Het recept voor verse bechamelsaus kun je vinden op onze pagina over bechamelsaus.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 50 mins
  • 10 mins

    50 mins

  • Hoeveelheid: lasagne recept voor 4 personen

Ingrediënten

200g lasagnebladen van DeCecco of Barilla

3 eetlepels olijfolie

1 sjalot

1 teen knoflook

8 tomaten

2 eetlepels tomatenpuree

20 blaadjes basilicum

Verse peper Zeezout

300ml bechamelsaus

100g buffelmozzarella

50g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes door het hart uit de tomaat te snijden. Vervolgens snij je de tomaat in kleine blokjes. Verwijder de schil van de knoflook en sjalot en snij deze in kleine stukjes. Ook de buffelmozzarella snij je alvast in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, fruit je de sjalot en knoflook in de pan voor de duur van 2 minuten. Doe vervolgens de blokjes tomaat in de pan. De tomaat heeft ongeveer 5 tot 10 minuten nodig om helemaal zacht te worden, zodat je er saus van kan maken.

2Zodra dit het geval is, breng je de saus op smaak met de tomatenpuree, de verse peper en het zeezout. Scheur 10 van de blaadjes basilicum en doe deze als laatste in de lasagne saus. Zet de saus op een laag vuurtje en laat zachtjes pruttelen, zodat de smaken zicht goed kunnen ontwikkelen.

3Dit geeft je de gelegenheid om de bechamelsaus te maken. Het lekkerst is natuurlijk om de bechamelsaus helemaal zelf te maken. Dit is erg eenvoudig, maar je kunt er ook voor kiezen om de bechamelsaus simpelweg in de supermarkt te kopen en te warmen. Waar onze voorkeur naar uit gaat, moge duidelijk zijn!

4Als ook de bechamelsaus klaar is, is het tijd om de vegetarische lasagne te construeren. Vet een ovenschaal in met olijfolie en breng een laagje tomatensaus aan. Leg hier een laagje lasagnebladen op, daarna weer wat tomatensaus, weer een laagje lasagnebladen en dan nogmaals tomatensaus. De volgende laag dit je aanbrengt, zijn de blokjes buffelmozzarella en de overige 10 blaadjes basilicum. Beleg wederom met lasagnebladen en breng dan de bechamelsaus aan. Doe dan de laatste laag lasagnebladen in de overschaal en doe hier de laatste tomatensaus overheen.

5Rasp de Parmigiano Reggiano en strooi deze over de vegetarische lasagne, zodat deze gelijkmatig is verdeeld. Zet dan de lasagne 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de lasagne dan uit de oven en controleer of de lasagnebladen gaar zijn. Dit doe je door voorzichtig met het puntje van een mes in de lasagne te prikken. Je merkt vanzelf of dit vanzelf gaat of dat je hiervoor moeite moet doen. Geniet van deze heerlijk verse vegetarische lasagne! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.