Venkel uit de oven

Venkel uit de oven Venkel uit de oven 5 0 5 2

maart 21, 2015

Venkel uit de oven

Over venkel uit de oven

Venkel uit de oven is een super simpel recept voor heerlijk Italiaanse venkel. Ook dit recept is weer typisch zo'n gerecht van het Italiaanse platteland. Dit recept bewijst maar weer eens dat er slechts weinig ingrediënten nodig zijn om toch een groente recept op tafel te zetten boordevol smaak. Een klein beetje olijfolie, vers gemalen peper en wat zeezout doen al wonderen. En wil je echt uit de bocht vliegen, voeg dan wat Italiaanse kruiden toe. Bovendien is de bereiding super simpel en dit recept is een gegarandeerd succes. Buon appetito!

Voor meer lekkere recepten ga je naar ons overzicht met alle Italiaanse recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 45 mins
  • 5 mins

    45 mins

  • Hoeveelheid: venkel recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

Vers gemalen peper

Zeezout

Italiaanse kruiden of oregano

3 bollen venkel

Olijfolie van goede kwaliteit

Voorbereiding

1Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het groen van de bollen venkel en leg dit apart. Het groen van de venkel kun je namelijk gebruiken ter garnering. Snij de venkel in grove stukken en verwijder de harde kern.

Bereiding

1Voor het het bereiden van venkel uit de oven is het handig om gebruik te maken of een ovenschaal. Eventueel kun je ook gebruik maken van de ovenplaat. Leg de venkel daarom dus of in de braadslee of op de bakplaat. Besprenkel de olijfolie over de venkel, zodat deze met een dun laagje is bedekt. Zorg er voor dat de venkel niet te vet wordt. Strooi vervolgens zeezout, vers gemalen peper en Italiaanse kruiden over de venkel.

2Tijdens het klaar maken van de venkel is de oven als het goed is, voor verwarmt tot 200 graden. Zet de venkel voor de duur van ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer om de 15 minuten hoe het met de venkel gaat. Haal de venkel dan uit de oven en schep het geheel goed door. Hiermee voorkom je dat de venkel die onderop ligt niet gaar wordt.

3Na 45 minuten haal je de venkel uit de oven. Proef of de venkel helemaal gaar is en of je tevreden bent over de smaak. Indien de venkel onvoldoende op smaak is, dan voeg je wat zeezout toe om de venkel hoger op smaak te krijgen. Zodra je tevreden bent, kan de venkel worden opgediend.

4Pak een mooi schaal om de venkel in te serveren. Het resterende groen van de bollen komt nu goed van pas, want voor de presentatie maakt een klein beetje groen toch echt veel verschil. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor venkel uit de oven. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Sabine

januari 6, 2019

Heel erg lekker!! Heel zacht werd het, wel in wat kleinere stukken gesneden en zo ook sneller klaar.

Tjerk Kleisma

november 15, 2016

Ciao Maarten!

Bedankt voor jouw enthousiaste reactie bij dit venkel recept!
Als zelfs de kinderen het lekker vonden dan zegt dat voldoende 😉

Saluti,

Tjerk

Maarten van Rossum

november 7, 2016

Heerlijk! Voorheen stoomde ik de venkel altijd. Ook lekker, maar wilde eens wat anders. Dus dit zomaar eens uitgeprobeerd, was erg simpel. Volgende keer misschien wat minder enthousiast met de peper- en zoutmolen. En Italiaanse kruiden erop. Zelfs mijn kinderen vonden het erg lekker.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.