Verse pasta

Verse pasta Verse pasta 0 0 5 0

maart 19, 2015

Verse pasta

Over verse pasta

Het bereiden van verse pasta is natuurlijk een basis vaardigheid die iedereen die van echte Italiaanse pasta houdt zou moeten beheersen. Toch blijkt het maken van verse pasta vaak lastiger dan dat het lijkt. Als je ervoor zorgt dat je de pasta de juiste aandacht geeft, dan moet het lukken om dit in 1x goed te doen. Het is mij ook gelukt, dus dan moet het jou ook zeker lukken. Het maken van verse pasta is zeker de moeite waard, want alle pasta recepten worden hierdoor vele malen lekkerder.

Toch op zoek naar een recept met gedroogde pasta? Bekijk dan al onze pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 45 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 45 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: verse pasta voor 4 personen

Ingrediënten

400g meel

4 eieren

Zeezout

1 eetlepel olijfolie

Voorbereiding

1Verse pasta is erg simpel te maken, mits je de pasta maar voldoende aandacht geeft. Leg het meel voor de verse pasta op een houten keukenplank. Maak een kommetje van het meel en breek de eieren 1 voor 1 in het kommetje. Voeg ook de olijfolie en het zeezout bij het meel en de eieren.

2Met een vork roer je beetje bij beetje het meel van buiten naar binnen door de eieren. Doe steeds een beetje meel bij de eieren tot dat het niet meer mogelijk is om het pastadeeg met een vork te bewerken. Vanaf dat moment start je met het kneden van het pastadeeg. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot een mooi soepel deeg. Het meest praktisch is om iedere keer een bal deeg te maken en deze duw je met je hand in voorwaartse richting over de houten ondergrond. Pak het deeg daarna weer op, maak er weer een bal van en herhaal dit principe. Na 10 minuten wikkel je het pastadeeg in vershoudfolie en laat je dit 30 minuten rusten in de koelkast.

3Haal het pastadeeg daarna uit de koelkast voor verder verwerking met de pastamachine. Met de hoeveelheden uit dit recept is het aan te bevelen om de pasta te snijden in 2 of 4 delen. Dit maakt het net iets eenvoudiger om de pasta door de machine te draaien. Draai de pasta in eerste instantie 5 keer op de meest ruime stand van de pastamachine. Daarna kun je zelf bepalen hoe dik je je pasta wil maken. Op de afbeelding is Tagliatelle afgebeeld en hiervoor is gekozen om deze op stand 5 te bewerken. Tot slot is de verse pasta verwerkt tot Tagliatelle met het juiste opzetstuk voor deze soort pasta.

Bereiding

1Daarna kun je ervoor kiezen om de pasta te laten drogen op een pastarek. Hoe langer je de pasta laat drogen, hoe langer de kooktijd. Het koken van verse pasts gaat vele malen sneller dan gedroogde pasta, dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken goed in de gaten houdt. Desgewenst kun je de pasta natuurlijk altijd even proeven om te controleren of deze 'al dente' is bereid. Geniet van het bereiden van verse pasta.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.