Walnotenpesto

Walnotenpesto Walnotenpesto 0 0 5 0

mei 15, 2015

Walnotenpesto

Over walnotenpesto

Walnotenpesto is een van de talloze variaties die mogelijk zijn met pesto. De hoeveelheid van dit pesto recept is voldoende voor pasta voor 1 persoon. Serveer je deze walnotenpesto op een bruschetta dan is dit met gemak voldoende voor 4 tot 8 bruschettas. Ook kun je deze pesto serveren bij risotto, dit hebben wij vanavond gedaan en dit was errug lekker!

In dit recept voor walnotenpesto wil je natuurlijk de smaak van de walnoten goed laten terugkomen. Bij 'normale groene' pesto is het belangrijk dat de basilicum de hoofdrol speelt en wordt er in verhouding vaak maar een kleine hoeveelheid noten toegevoegd. Bij walnotenpesto is dit net andersom. De notige smaak moet in tact blijven en worden ondersteund door de frisse peterselie, een beetje knoflook en die heerlijke Grana Padano kaas. Kies voor olijfolie van goede kwaliteit en je zult merken dat alle smaken in dit recept voor walnotenpesto bij elkaar worden gebracht.

Op onze pagina met pesto recepten vind je nog heel veel meer lekkere pesto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Pesto recept voor 2 personen

Ingrediënten

8 walnoten

Een flinke hand peterselie

20g Grana Padano

1/4 knoflook

Zeezout

Peper

Het sap van een kwart citroen

Olijfolie van goede kwaliteit

Voorbereiding

1Kraak de walnoten en haal deze uit de harde schil. Verwijder de schil van de knoflook en snij een kwart van de knoflook af. Schaaf de Grana Padano in grove vlokken.

Bereiding

1Doe de walnoten in een pan en zet deze op matig vuur. Rooster de walnoten nu ongeveer 5 tot 10 minuten. De walnoten gaan nu openstaan waardoor de olie loskomt. Haal de walnoten uit de pan en laat deze terug koelen.

2Hou de walnoten goed in de gaten, maar je kunt alvast beginnen met het vijzelen van de knoflook met een snufje zeezout. Stamp de knoflook helemaal fijn en doe vervolgens ook de peterselie in de vijzel. Ga rustig verder met vijzelen en zorg ervoor dat de knoflook en de peterselie een onherkenbaar groen mengsel vormen.

3Als de walnoten helemaal zijn afgekoeld, doe je deze ook in de vijzel. Vijzel vrolijk verder en als ook de noten niet meer terug te vinden zijn, doe je de kaas erbij. Nadat je ook de Grana Padano door de pesto in de vijzel hebt gestamp, is de walnotenpesto bijna klaar.

4Voeg het sap van een kwart citroen bij de walnotenpesto. Het is verstandig om dit niet in een keer te doen, maar beetje bij beetje. Hierdoor hou je controle over de smaak van de pesto en voorkom je dat deze in een keer te zuur wordt. Het is dus belangrijk om goed te proeven.

5Maak de walnotenpesto af door lekker wat olijfolie toe te voegen samen met een klein beetje peper. Proef de pesto en als je tevreden bent over de smaak is dit recept voor walnotenpesto helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.