Tomaten recepten
Tomaat is natuurlijk het eerste ingrediënt waaraan je denkt, als je aan de Italiaanse keuken denkt. Het Italiaanse woord voor tomaat luidt ‘Pomodoro’ en dit heeft bijna een magische klank. Op het Italiaanse schiereiland zijn misschien wel enkele 1000-en tomaten recepten te vinden, dus dit mag met recht een onvervalst Italiaans ingrediënt worden genoemd. Daarnaast zijn er heel veel verschillende verschijningsvormen van deze mooi rode groente. Hierbij kun je denken aan tros-, cherry of marzanotomaten. Er zit een groot verschil tussen de tomaten die in Nederland worden gekweekt en die uit Italië afkomstig zijn. De buitenlucht en de Mediterraanse zon haalt het beste uit deze groente naar boven. Op deze pagina concentreren we ons op de tomaten recepten waarin tomaat als hoofdbestandsdeel van het recept wordt gebruikt.
Kies je favoriete tomaten recept
- Canapes
- Bruschetta Caprese
- Bruschetta tomaat
- Bruschetta tomaat basilicum
- Bruschetta tomaat mozzarella
- Bruschetta tomaat rucola
- Focaccia met zongedroogde tomaat
- Frittata
- Gebakken courgette met cherrytomaatjes
- Italiaanse tomatensalade
- Italiaanse tomatensoep
- Koude macaroni salade
- Koude pastasalade
- Pappa al Pomodoro
- Pastasaus
- Pesto zongedroogde tomaten
- Risotto met tomaat
- Salade Caprese
- Salade Caprese met pesto
- Spaghetti alla Sorrentina
- Spaghetti met tomaat, mozzarella en basilicum
- Tomaten pesto
- Tomaten risotto met basilicum
- Tomatensalade
- Tomatensalade met rode ui
- Tomatensoep met basilicum
- Tomatensoep met rijst
- Tomaten uit de oven
- Verse tomatensoep
- Zelfgemaakte pizzasaus