Site icoon Alles Over Italiaans Eten

Bonensalade met tomaat, basilicum en rode ui

Bonensalade met tomaat, basilicum en rode ui
Bonensalade met tomaat, basilicum en rode ui

Bonensalade met tomaat, basilicum en rode ui

  

oktober 8, 2017

Bonensalade met tomaat, basilicum en rode ui 5 0 5 1
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

    15 mins

  • Yields: salade recept voor 1 persoon
Bonensalade met tomaat, basilicum en rode ui

Ingredients

100g Cannellinibonen

100g cherrytomaatjes

1 rode ui

Verse basilicum

Olijfolie

Witte wijnazijn

Peper

Zeezout

Directions

Voorbereiding

1Verwijder het groen van de cherrytomaatjes en spoel deze vervolgens schoon. Snijd de tomaatjes daarna in kwartjes. Verwijder de schil van de rode ui en snijd deze in mooie dunne ringen.

Bereiding

1Doe twee eetlepels olijfolie samen met twee eetlepels van de witte wijnazijn in een kommetje. Voeg een snufje zeezout toe en wat peper. Roer de inhoud van het kommetje goed door, zodat er een dressing ontstaat.

2Voeg de bonen samen met de stukjes tomaat, de blaadjes basilicum en de ui. Voeg vervolgens ook de helft van de dressing toen. Hussel de ingrediënten goed door, zodat de dressing zich mooi gelijkmatig kan verdelen over de salade.

3Proef of je tevreden bent over de smaak. Desgewenst kun je nog wat dressing toevoegen of nog een heel klein beetje zeezout toevoegen.

4Serveer de bonensalade op een bordje, garneer met nog een blaadje basilicum en dit recept is helemaal klaar. Geniet van deze lekkere bonensalade met tomaat, basilicum en rode ui. Buon appetito!

Over dit recept voor bonensalade met tomaat, basilicum en rode ui

Dit recept voor deze bonensalade op basis van cannellini bonen is echt zo'n recept van het Italiaanse platteland. Bonen worden in Italië volop verbouwd. In de gebieden waar deze bonen worden verbouwd, zie je veel gerechten terugkomen met de boontjes in de hoofdrol.

Dit recept hebben we een keertje gegeten toen we weer onderweg waren naar Nederland. In het noorden van Italië maakten we tussen de middag een stop om te eten. Dit was in de middle of nowhere in de Noord-Italiaanse regio Veneto. In een totaal verlaten restaurant werden deze bonensalade ons enorm aangeprezen, dus we besloten deze salade te delen. Achteraf gezien hadden we beter beide een eigen bordje kunnen bestellen, want het smaakte heerlijk. Maar goed, dat is achteraf. Omdat deze bonensalade ons destijds zo goed smaakte, wilde ik deze ook graag met jullie delen. Dus bij deze ;-), geniet van dit lekkere gerecht met de boontjes in de hoofdrol! Buon appetito!

Op onze pagina met salade recepten vind je nog veel meer salades.

00:00

1 Review

Johan Brus

januari 12, 2023

Blijvertje, zo lekker, eet de schaal ook alleen wel leeg.

Reactie annuleren

All fields and a star-rating are required to submit a review.