Over ons

AllesOverItaliaansEten.nl is een initiatief van een liefhebber van Italiaans eten voor liefhebbers van Italiaans eten. AllesOverItaliaansEten.nl is ontstaan uit een passie voor alles wat te maken heeft met de Italiaanse keuken. De oorsprong hiervan is voort gekomen uit de keuken van mijn Italiaanse vriend Dennis. Toen ik eenmaal proefde wat hij op tafel wist te zetten, dacht ik maar 1 ding ‘dit is lekkerder dan in een restaurant, dit wil ik ook kunnen en dit zou iedereen moeten kunnen proeven’.

Dit inspireerde mij om zelf Italiaans te gaan koken en dit op mijn beurt weer met anderen te delen. Om deze passie te delen met liefhebbers van de Italiaanse keuken en deze hiervan op hun beurt ook de mogelijkheid te bieden om dit te doen, is de receptensite AllesOverItaliaansEten.nl ontwikkeld.

Italiaanse producten

AllesOverItaliaansEten.nl deelt dus de lekkerste Italiaanse recepten en gerechten, maar laat je bovendien kennis maken met de echte authentieke Italiaanse producten. Goede producten om mee te koken zijn per slot van rekening de basis om te komen tot een heerlijk gerecht. De Italiaanse keuken staat bekend om haar eenvoud, maar daarbij is het wel essentieel om kwalitatieve producten te gebruiken. AllesOverItaliaansEten.nl zou AllesOverItaliaansEten.nl niet zijn en ook hieraan is gedacht. De sectie Italiaanse producten omschrijft de echte authentieke producten en ingrediënten.

Italiaanse wijnen

Naast heerlijke Italiaanse recepten en gerechten hebben wij bovendien aandacht besteed aan de typische Italiaanse wijnen. Italië is 1 van de traditionele ‘oude wijnlanden’ met 20 wijnstreken. Per wijnstreek wordt omschreven wat de kenmerken zijn van deze specifieke regio, welke lokale druifsoorten er worden gebruikt en wat de belangrijkste wijnen zijn. Vanzelfsprekend zijn de verschillende soorten wijnen perfect te combineren met een Italiaanse maaltijd. Wij zijn maar zou vrij geweest om hier en daar een adviesje te geven.

Veel plezier toegewenst op AllesOverItaliaansEten.nl!

Salute!

Tjerk Kleisma