Ham recepten

Ham recepten

Wie kent er een echt Italiaanse ham recept..? Ham recepten zijn er eigenlijk niet heel veel in de Italiaanse keuken. De echte Italiaanse hammen zoals Prosciutto di Parma of San Danielle worden doorgaans rauw gegeten. Italianen vinden het ook zonde van een rauwe ham om deze te verwarmen. Veel hammen hebben weet ik ook hoelang liggen te droge voor de perfecte textuur en de perfecte smaak en dan ga je die ineens verwarmen, omdat we er perse mee moeten koken. Dat gaat er bij een Italiaan niet in. Wat er wel ingaat, dan is een antipasti in de vorm van gesneden vlees, ook wel ‘Salumi’ genoemd. Een plakje Prosciutto mag daarbij absoluut niet ontbreken. Toch wij er ham recepten waarbij dit wel kan, denk bijvoorbeeld aan de Saltimbocca of aan asperges. In het onderstaande overzicht proberen we je een doorkijkje te geven op welke manier je dit ingrediĆ«nt in je Italiaans recepten kunt verwerken. Enjoy cooking!

Kies je favoriete ham recept