Napels is niet zomaar een plek op de culinaire kaart. Het is de bakermat van de Napolitaanse pizza, een gerecht dat wereldwijd symbool staat voor eenvoud, smaak en traditie. Maar wat maakt deze authentieke pizza zo bijzonder? Het antwoord ligt in een eeuwenoude kunstvorm, die Lazzarella tot leven brengt in hun unieke workshops. Hier leer…
Geplaatst op 3 december 2024 door Edward Hendriks
In de zomer eet ik meestal meer salades dan in de winter. Het leuke aan salades is dat je hiermee op talloze manieren kunt variëren. En dat ze ook nog eens tegenwicht bieden aan de calorieën van pizza en pasta. Variëren kan zowel met het type sla dat je hiervoor gebruikt, maar ook met de…
Geplaatst op 5 augustus 2024 door Edward Hendriks
Ah, la dolce vita! Italië, het land van romantiek, adembenemende landschappen en natuurlijk stijl. Als je denkt aan de perfecte combinatie van klassieke elegantie en moderne flair, dan kom je uit bij Italian Chic. Deze dresscode brengt de warmte van Italië samen met een chique kledingstijl en is de ideale keuze als je licht, zomers…
Geplaatst op 9 juli 2024 door Edward Hendriks
“Leave the gun, take the cannoli.” Wie kent deze gevleugende uitdrukking uit The Godfather niet? Nu zouden we niet willen zeggen dat die cannoli iets is om écht een moord voor te plegen, maar ze laten liggen zal ook moeilijk zijn. Deze typisch Siciliaanse zoetigheid dateert misschien al wel uit de Romeinse tijd. In ieder geval…
Geplaatst op 23 april 2024 door Edward Hendriks
In Italië is het dekken van de tafel een essentieel onderdeel van hun wereldberoemde voedselcultuur. Zelfs voor een informeel doordeweeks diner nemen Italiaanse families de tijd om een tafelkleed neer te leggen en het juiste glaswerk te kiezen. Dek de tafel als een Italiaan: een korte handleiding De Italiaanse gewoonte benadrukt het belang van tijd…
Geplaatst op 26 juni 2023 door Edward Hendriks
Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer kerstmis. De grote vraag is natuurlijk, wat wordt er gegeten tijdens het kerstdiner..? Hoe leuk is het om kerstmis een Italiaans tintje te geven. Hieronder vertel ik je mijn persoonlijke favoriete Italiaanse vleesgerechten. Waarom? Eigenlijk heel simpel, tijdens kerst mag een heerlijk stuk vlees natuurlijk…
Geplaatst op 11 december 2021 door Tjerk Kleisma
In mijn vorige artikel over koffie heb ik uitgelegd hoe je thuis zelf de lekkerste Italiaanse koffie kunt maken en wat je daarvoor moet doen. Hierin heb ik al verteld dat er veel verschillende soorten koffie zijn met allemaal een andere Italiaanse naam. De voorbeelden die ik hier noemde zijn ristretto, espresso, cappuccino en latte…
Geplaatst op 29 november 2021 door Tjerk Kleisma
De decembermaand staat weer voor de deur. Tijd voor familie, vrienden en gezelligheid! Gezelligheid gaat vaak hand in hand met een lekker glaasje. In Italië gaat dit vrijwel altijd gepaard met een lekker glaasje wijn. Tijdens de donkere dagen voor kerst is rood natuurlijk favoriet. Rood wordt ongekoeld gedronken en tijdens de koude december maand…
Geplaatst op 28 november 2021 door Tjerk Kleisma
Als je aan koffie denkt, dan is het eerste land wat je natuurlijk te binnen schiet Italië. Dat is natuurlijk ook niet vreemd, want in 9 van de 10 koffiebarretjes is ‘Il Belpaese’ op enige wijze aanwezig. Il Belpaese is trouwens een gebruikelijke term van Italianen om hun land aan te duiden en betekent letterlijk…
Geplaatst op 27 november 2021 door Tjerk Kleisma
De Italiaanse keuken weet goed raad met paddenstoelen. Ze smaken nu eenmaal heerlijk bij rijst en pasta. We zochten de zeven lekkerste gerechten voor je uit en geven tips voor het geval je minder koolhydraten wil binnenkrijgen. Hieronder vind je de 7 lekkerste Italiaanse paddenstoelen recepten. Gebakken paddenstoelen Truffelrisotto Paddenstoelenrisotto met salie Risotto met champignons…
Geplaatst op 20 november 2021 door Tjerk Kleisma
Het is alweer herfst. En bij het intreden van dit seizoen verandert doorgaans bij veel restaurants de menukaart. Bij veel staat het gebruik van seizoensproducten centraal en in Italië is dit vanzelfsprekend niet anders. Sterker nog, misschien wordt het hier nog wel belangrijker gevonden om te koken met de producten die op dat moment goed…
Geplaatst op 12 oktober 2021 door Tjerk Kleisma
Rond de jaren 1900 woonde maar liefst meer dan de helft van alle Italianen die naar New York City geëmigreerd waren in Little Italy. Destijds strekte de buurt zich uit van East Houston tot Chambers Street, en van Broadway tot de Bowery. Ondanks dat deze wijk in Manhattan niet meer is wat het geweest is,…
Geplaatst op 4 oktober 2021 door Tjerk Kleisma