Peer recepten

Peer recepten

Peer is misschien wel ene klein beetje een vreemde eend in de bijt in de Italiaanse keuken. Deze fruitsoort wordt namelijk nooit alleen geserveerd, maar altijd in combinatie met andere ingredienten. Deze ingredienten zijn doorgaans een vaste samenstelling. Ik kan je alvast verklappen dat de walnoot er bijna altijd bij is. En ook kaas ontbreekt vrijwel nooit. De combinatie van peer, walnoot en Gorgonzola is inmiddels zelfs een ‘klassieker’ in de Italiaanse keuken. Voor de variatie wordt de Gorgonzola wel eens ingewisseld, maar Taleggio, Pecorino of Grana Padano. Van echte peer recepten kun je daarom ook niet spreken, maar omdat dit stukje fruit onderdeel is van een klassieke smaakcombinatie, vond ik het wel belangrijk dat om dit ten eerste nader uit te leggen en ten tweede een overzicht te bieden van lekkere Italiaanse recepten waarin deze terug komt. Dat is gelukt in de vorm van onderstaande overzicht. Ik ben benieuwd of jullie deze recepten ook weten te waarderen.

Kies je favoriete peer recept