Gorgonzola recepten
Gorgonzola is natuurlijk een bekende Italiaanse kaassoort. Wat veel mensen niet weten is dat deze blauwschimmel kaas afkomstig is uit het gelijknamige dorpje. Dit plaatsje ligt in Noord-Italië in de Italiaanse regio Lombardije vlakbij de bekende stad Milaan. Specifieke gorgonzola recepten zijn er eigenlijk niet, maar er zijn wel heel veel recepten waarin deze kaas wordt verwerkt. Je kunt hierbij natuurlijk denken aan pasta, risotto of lasagne, maar vergeet ook vooral niet dat Italianen ook veel salade recepten hebben met deze blauwschimmel. Daarnaast leent deze kaas zich er ook uitstekend voor om een saus mee te maken. Deze saus kun je dan weer gebruiken voor over de groente. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bloemkool en broccoli. Maar over een stukje rundvlees smaakt een gorgonzolasausje ook super lekker. Ik hoop in ieder geval dat je op deze pagina voldoende inspiratie op doet om je favoriete recept te vinden en te bereiden!