Pasta met Gorgonzola, peer en walnoten

Pasta met Gorgonzola, peer en walnoten Pasta met Gorgonzola, peer en walnoten 5 0 5 2

mei 14, 2015

Pasta met Gorgonzola, peer en walnoten

Over pasta met Gorgonzola, peer en walnoten

Pasta met Gorgonzola, peer en walnoten is een pasta recept met klassieke Italiaanse smaken. In dit recept komen alle smaken die wij kunnen waarnemen bij elkaar. De peer maakt het recept lekker zoetig, het sap van de citroen zorgt voor een lekker zuurtje en de Gorgonzola brengt die zoute uitgesproken smaak van blauwschimmelkaas met zich mee. Vaak gebruiken wij peterselie om mee te garneren, maar bij deze smaakexplosie speelt de bieslook een mooie bijrol door het frisse effect.

Zoals gezegd vormen Gorgonzola, peer en walnoten een klassieke smaakcombinatie uit de Italiaanse keuken. Mocht je deze 3 ingredienten samen in een andere gerecht willen gebruiken, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om hiermee ravioli of risotto te maken. Waar je ook voor kiest, deze smaken zijn een gegarandeerd succes! Buon appetito!

Meer lekkere pasta recepten vind je in ons overzicht met pasta recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

10g boter

1 peer

1 citroen

200ml kookroom

150g Gorgonzola

10 walnoten

Peper

Zeezout

Verse bieslook

Voorbereiding

1Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij de peer daarna in blokjes van gelijke grootte. Snij een kwart van de citroen en leg deze apart. Snij de Gorgonzola in kleine blokjes en de bieslook in kleine stukjes. Kraak de walnoten, verwijder de schil en hak de walnoten in kleine stukjes met een scherp mes.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je een flinke eetlepel zeezout in de pan en daarna de pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking 'al dente'. Zorg ervoor dat de pasta nog voldoende bite heeft.

2Verwarm de boter in een koekenpan en als de boter heet is, doe je de blokjes peer in de pan. Bak de peer ongeveer 5 minuten, zodat de smaak lekker loskomt en de peer wat zachter wordt.

3Na 5 minuten knijp je het sap van een kwart citroen uit in de koekenpan met de peer. Roer het citroensap nu door de peer en laat een minuut op het vuur staan.

4Vervolgens doe je de kookroom in de pan samen met de Gorgonzola. Roer de inhoud van de pan goed door, zodat de Gorgonzola snel kan smelten. Zodra de Gorgonzola is gesmolten, is de saus voor dit recept voor pasta met Gorgonzola, peer en walnoten klaar. Voeg de helft van de walnoten toe bij de saus, zodat deze nog een beetje garing krijgen.

5Proef de Gorgonzolasaus en breng desgewenst verder op smaak door wat zeezout en peper toe te voegen. De smaak van de saus moet het zoete van de peer bevatten, de zoutige uitgesproken smaak van de Gorgonzola en daar moet het frisse tegenover staan van de citroen.

6Als het goed is, is de pasta tegelijk klaar met de saus van Gorgonzola. Giet de pasta af in een vergiet en doe deze gelijk terug in de pan. Roer de Gorgonzola saus gelijk door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken.

7Serveer de pasta in een mooi diep bord en garneer met de gehakte stukjes walnoot en de verse bieslook. Dit recept voor pasta met Gorgonzola, peer en walnoten is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere recept! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Herman van Prooye

augustus 11, 2020

Geweldig! Had peren en gorgonzola over en vond dit recept! Een echte aanrader!

Tjerk Kleisma

december 29, 2016

Ciao Melissa,

Bedankt voor je enthousiaste reactie, fijn om om te horen dat het goed in de smaak viel!

Melissa

december 25, 2016

Wij hebben hiervan genoten met Kerst. Dank je wel!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.