Rucolasalade met peer, walnoot en Pecorino

Over rucolasalade met peer, walnoot en Pecorino
In de zomer eet ik doorgaans meer salades dan in de winter. Het leuke aan salades is dat je hiermee op talloze manieren kunt variëren. Dit kan zowel met het type sla wat je hiervoor gebruikt, maar natuurlijk ook met de ingrediënten. Bij dit recept zijn alle ingrediënten echt typische ingrediënten die je in een Italiaanse salade mag verwachten. Peer en walnoot zijn samen een klassieke combinatie uit de Italiaanse keuken. En ook Pecorino wordt in iedere 'uithoek' van Italië wel gemaakt.
Ik hoop dat ik je hiermee weer heb kunnen inspireren voor een lekkere salade. Mocht je toch onverhoopt op zoek zijn naar nog meer inspiratie... we hebben een volledige pagina gemaakt met echte Italiaanse salades.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 5 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 1 persoon
Ingrediënten
Voorbereiding
1Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer daarna in kleine vierkante blokjes. Spoel de blaadjes rucola schoon met een beetje water en laat deze vervolgens drogen voor verder gebruik.
Bereiding
1Als eerste maak je de dressing. Voor de hoeveelheid salade in dit recept volstaat een eetlepel balsamico en een eetlepel olijfolie. Voeg deze samen in een kommetje en doe hier een klein snufje zeezout bij en wat vers gemalen peper. Roer de inhoud goed door, zodat er een smakelijke saladedressing ontstaat.
2Doe de rucola en de peer samen in een saladeschaal en voeg beetje bij beetje de dressing toe. Deze ingrediënten hoeven slecht lichtjes bedekt te zijn met de dressing, dus het is verstandig om deze geleidelijk toe te voegen en niet alles in een keer.
3Serveer de rucolasalade vervolgens en en garneer met de walnoten en lekker wat grove vlokken van de Pecorino. Geniet van dit lekkere salade recept. Buon appetito!
Carolina
januari 2, 2019
Erg lekkere, frisse salade! Ziet er ook nog feestelijk uit.