Salade met peer, walnoten en Gorgonzola

Salade met peer, walnoten en Gorgonzola Salade met peer, walnoot en Gorgonzola 0 0 5 0

juli 27, 2017

Salade met peer, walnoot en Gorgonzola

Salade met peer, walnoten en Gorgonzola

In de zomer vind ik het altijd lekkerder om een salade te eten dan in de winter. Maar... dit recept voor deze salade met peer, walnoten en Gorgonzola spreekt mij ook erg aan als de zomerse temperaturen weer wat zijn gedaald. Dit komt voornamelijk door de sterke smaak van de Gorgonzola. De combinatie van peer, walnoot en deze blauwe kaas uit het noorden van Italië is trouwens een klassieke smaakcombinatie uit de Italiaanse keuken.

Ik dwaal misschien een beetje af, maar ik kan het niet nalaten om toch een kleine anekdote te vertellen over Gorgonzola. Tijdens de jaarwisseling waren we een paar dagen in Milaan. Voor de afwisseling zijn we toen ook een dagje naar Como geweest. In dit plaatsje op de Zwitserse grens zit een echte Napolitaanse pizzabakker. Op zich bijzonder dat deze zover uit de richting van Napels is, maar goed... Toen ik daar een pizza bestelde met pikante salami vroeg ik of het mogelijk was om ook Gorgonzola op mijn pizza te krijgen. Dit was absoluut onbespreekbaar volgens de trotse Napolitaanse pizzabakker. Aangezien Gorgonzola een product is uit Noord-Italië kan een echte Napolitaanse pizza, uit het zuiden dus, hiermee niet worden belegd. Een bijzondere ervaring helemaal om dat we hemelsbreed misschien op een uurtje afstand waren van het plaatsje Gorgonzola zelf ;-)

Nah ja... een heel verhaal over een Napolitaanse pizza in Como bij een salade recept. Ik zou zeggen, wacht niet langer en ga lekker deze salade bereiden! Buon appetito!

PS - mocht je op zoek zijn naar meer inspiratie voor een lekkere salade..? Bekijk dan onze pagina met alle salade recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 5 minuten
  • 5 minuten

    5 minuten

  • Hoeveelheid: salade recept voor 1 persoon

Ingrediënten

Gemende bladsla

1 rijpe peer

Walnoten

Gorgonzola

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels balsamico

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Maak de sla schoon en laat deze even drogen. Was de peer en snijd deze in mooie lange repen. Het klokhuis van de peer gooi je natuurlijk weg, deze hoef je niet te gebruiken. Als laatste snijd je de Gorgonzola in blokjes. De hoeveelheid Gorgonzola kun je zelf bepalen afhankelijk van je smaak.

Bereiding

1Als eerste maak je de dressing voor de salade. Gebruik hiervoor een kommetje en doe hier de balsamico in samen met de olijfolie. Voeg een klein snuf zeezout toe en een klein beetje peper. Roer de inhoud van het kommetje goed door.

2Doe de salade in een bowl samen met de gesneden stukken peer, de walnoten en de blokjes Gorgonzola. Voeg een gedeelte van de dressing toe en hussel alle ingrediënten goed door elkaar.

3Controleer of alle blaadjes sla zijn bedekt met de dressing. Desgewenst kun je natuurlijk ook het laatste beetje toevoegen of eventueel zelfs nog een beetje extra dressing maken. Dit simpele recept voor salade met peer, walnoot en Gorgonzola is hiermee helemaal klaar. Smullen maar! Buon apptetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.