Risotto met Gorgonzola en peer

Risotto met Gorgonzola en peer Risotto met Gorgonzola en peer 5 0 5 2

september 29, 2015

Risotto met Gorgonzola en peer

Risotto met Gorgonzola en peer

Gorgonzola en peer zijn een klassieke combinatie uit de Italiaanse keuken die samen altijd erg goed voor de dag komen. Ongeacht of je er nou voor kiest om pasta, risotto of gnocchi te maken met deze ingrediënten, met de smaakcombinatie zit je altijd goed. De zoete smaak van de peer en de zoute uitgesproken smaak van de Gorgonzola passen perfect bij elkaar. En dat blijkt maar weer eens in dit recept voor risotto met Gorgonzola en peer. Overigens wil dat niet zeggen dat iedereen dit per definitie lekker vindt, want een zoet hoofdgerecht is niet voor iedereen weg gelegd. Veel plezier toegewenst met de bereiding van dit lekkere risotto gerecht met peer en Gorgonzola in de hoofdrol. Buon appetito!

Meer risotto recepten zijn te vinden op onze pagina met alle risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

30g boter

1 ui

100ml Italiaanse witte wijn

500ml kippenbouillon

2 peren

75g Gorgonzola

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

Olijfolie

Voorbereiding

1Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de peer in blokjes van ongeveer een centimeter bij een centimeter. Verwijder de schil van de ui en snijd de ui in kleine stukjes. Verwarm de bouillon en snijd Gorgonzola in kleine blokjes.

Bereiding

1Verwarm 25 van de 30 gram boter in een pan met dikke bodem. Als de boter een mooie goud bruine kleur heeft, doe je de ui in de pan. Fruit de ui voor de duur van een paar minuten. 2 tot 3 minuten is voldoende om de smaak goed los te krijgen.

2Doe vervolgens de risotto in de pan en roer de risotto gelijk goed door de boter, zodat deze gelijk in de korrels van de risotto trekt. De risotto krijgt hierdoor die lekkere romige smaak waar risotto zo bekend om staat.

3Zodra je in het midden van de korrels risotto het witte puntje ziet, dan is het tijd om de inhoud van de pan af te blussen met de witte wijn. Blijf de risotto roeren met een pollepel net zo lang tot de wijn volledig in de risotto is getrokken.

4Daarna schep je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Blijf de risotto onophoudelijk roeren en nadat ook de bouillon volledig is geabsorbeerd, schep je de volgende soeplepel met bouillon in de pan. Blijf dit herhalen, en vooral ook roeren, tot de risotto bijna gaar is.

5Ondertussen zet je een koekenpan op het vuur en hierin verwarm je een beetje olijfolie. Als de olie warm is, doe je de blokjes peer in de pan. Bak de peer in een paar minuten gaar en haal de gebakken peer dan gelijk van het vuur.

6Na ongeveer 15 minuten is de risotto nagenoeg gaar en haal je de pan van het vuur. De korrel risotto hoeft nog net niet gaar te zijn. Schep dan nog een klein beetje bouillon in de pan en je zult merken dat de risotto vanzelf tot een mooie korrel verder gaart. Dit komt doordat de risotto van zichzelf erg heet is en er in de pan nog voldoende vocht zit.

7Doe de laatste 5 gram boter in de pan samen met de Gorgonzola. Voeg ook de peer toe en roer de risotto goed door. Proef of je tevreden bent over de smaak en of de balans goed is. Eventueel kun je nog wat extra Gorgonzola, zeezout of peper toevoegen om de risotto perfect op smaak te brengen. Dit recept voor risotto met Gorgonzola en peer is nu helemaal klaar.

8Serveer de risotto nu in diepe borden en garneer met nog wat verse peterselie. Als je tevreden bent over de presentatie, is het de hoogste tijd om dit gerecht aan te vallen. Geniet van dit bijzondere recept voor risotto met Gorgonzola en peer. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Giovanni Cicutinni

maart 27, 2016

Peertjes geblust met vecchioa romagna. Helemaal top

Giovanni Cicutinni

maart 27, 2016

Top. Peertjes afblussen me vecchia romagna maakt het helemaal af

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.