Gnocchi met ham

Gnocchi met ham Gnocchi met ham 4 0 5 1

maart 23, 2015

Gnocchi met ham

Over gnocchi met ham

In dit gnocchi recept met ham wordt de ham op 2 manieren bereid en op 3 manieren gebruikt. De eerste bereidingswijze van de ham is door deze in de pan mee te bakken met de andere ingrediënten. Als de gnocchi gaar is, wordt deze bovendien kort meegebakken, zodat alle lekkere smaken uit de pan in de gnocchi kunnen trekken. Verder wordt de ham in de oven uitgebakken, zodat deze lekkere knapperig wordt. De knapperige, uitgebakken ham wordt op de afbeelding verkruimeld over de gnocchi gestrooid en daarnaast in de gnocchi gestoken voor een mooie presentatie. De kazige smaak van de saus zorgt er verder voor dat dit met recht een heerlijk gnocchi recept mag worden genoemd! Buon appetito!

Op zoek naar meer gnocchi recepten..? Bekijk dan ons overzicht met alle gnocchi recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: gnocchi recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

500g gnocchi

100g ham (Prosciutto)

1 teen knoflook

1 sjalot

200ml room

50g Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

Zeezout

Vers gemalen peper

Olijfolie

Voorbereiding

1Leg 2 plakken van de Prosciutto ham op een stukje bakpapier. De overige plakken ham snij je in kleine stukjes. Verwijder de schil van de teen knoflook en de sjalot. Snij deze beide ingrediënten zo fijn als mogelijk. Schaaf de Parmigiano Reggiano, hak de peterselie helemaal fijn en verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Als de oven is voor verwarmd, dan doe je het bakpapier met de 2 stukken Prosciutto ham in de oven voor de duur van ongeveer 12 minuten. Als het goed is, bak je de ham in 12 minuten helemaal knapperig. Voor de zekerheid kijk je na 10 minuten hoe ver de ham is. Op basis daarvan bepaal je hoe lang je de ham nog in de oven laat zitten.

2Gedurende deze 12 minuten heb je voldoende tijd om de overige onderdelen voor dit recept voor gnocchi met ham te maken. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de fijn gesneden ham samen met de knoflook en de sjalot. Bak de ham lekker knapperig en de knoflook en de sjalot zorgen voor de rest van de smaak.

3In een ander pannetje doe je de room samen met de geschaafde Parmigiano Reggiano. Zet dit pannetje op het vuur en verwarm de room langzaam tot de kaas is gesmolten en je een mooie gladde kaassaus hebt.

4Vervolgens kook je ook de gnocchi. Doe de gnocchi in een pan kokend water met een kleine eetlepel zeezout. Zodra de gnocchi aan het oppervlak van het water drijft, is de gnocchi gaar. Giet de gnocchi af en doe deze in de pan bij de ham. Bak de gnocchi ongeveer 2 minuten mee, zodat alle lekkere smaken uit de koekenpan in de gnocchi kunnen trekken. Voeg nog een kleine beetje extra zeezout en peper toe voor extra veel smaak.

5Tot slot doe je ook de room en de verse peterselie bij de gnocchi. Roer alle ingrediënten goed door elkaar, zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken. Dit recept voor gnocchi met ham is nu helemaal klaar. Dien de gnocchi op en garneer met nog een beetje peterselie. De knapperig ham kun je op meerdere manieren gebruiken. Je kunt een knapperig stukje ham in de gnocchi steken, maar je kunt deze ook verkruimelen en over de gnocchi strooien. Wat je ook doet, het gaat altijd goed. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor gnocchi met ham. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

P

mei 23, 2019

Heerlijk. Beetje machtig door de room en kaas, maar top

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.