Pasta pesto rucola parmaham

Over pasta pesto met rucola en parmaham
Pasta en pesto zijn een geliefde combinatie waar volop mee kan worden gevarieerd. In dit recept is ervoor gekozen om rucola en parmaham toe te voegen aan het basis recept. Beide ingrediënten geven hun eigen karakteristieke smaak aan het gerecht. De parmaham geeft een extra zoutje aan het recept, dit wordt weer enigszins gebalanceerd door de rucola. De rucola zorgt voor een fris elan en een knapperige bite. Lekkere variant op pasta met pesto om eens te proberen!
Meer pasta recepten met rucola, pesto of parmaham vind je in ons overzicht met daarin alle pasta recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 3 tot 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Pel de knoflook en de rode ui en snij deze in kleine deeltjes. Snij de Parmaham in flinterdunne reepjes.
Bereiding
1Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak de reepjes Parmaham kort in de olijfolie. Zodra de Parmaham van kleur is veranderd, doe je de knoflook en rode ui in de pan. Fruit de knoflook en de ui 2 tot 3 minuutjes. Voeg de pesto aan het geheel toe. Als de pesto is verwarmd, meng je de pesto met de crème fraîche. Laat het geheel een paar minuutjes op een laag vuurtje staan. Pas als de pasta helemaal gaar is, doe je de rucola bij de saus.
3Giet de pasta af en doe deze bij de pesto in de koekenpan. Zorg ervoor dat alle pasta wordt bedekt met de pesto. Serveer de pasta pesto met rucola en parmaham in een diep bord.
Serveertip
1Eventueel kun je nog een beetje Parmigiano Reggiano over de pasta pesto met rucola en parmaham strooien!
Gerelateerde recepten
5 Reviews
Ellis
juli 29, 2021
Super lekkere combi, zalig!
Coby
april 12, 2021
Heel lekker en gemakkelijk recept. Ga het nu voor de tweede keer maken. Ben benieuwd.
Ingrid
januari 15, 2021
Wat is dit lekker zeg! Echt zo smakelijk.
Jaap
december 23, 2019
Buitengewoon smakelijke combi
Johnny
oktober 18, 2021
Magnifico!