Saltimbocca

Saltimbocca Saltimbocca 0 0 5 0

maart 16, 2015

Saltimbocca

Over Saltimbocca

Saltimbocca is een klassiek Italiaanse vleesgerecht en staat in Nederland tegenwoordig bijna bij alle kwalitatieve Italiaanse restaurants op het menu. Maar... het is natuurlijk ook mogelijk om dit recept gewoon zelf te maken. Wel zo leuk en net zo lekker! En je hoeft er niet voor de deur uit!

Meer recepten met kalfsoester of kalfsvlees vind je in ons overzicht met Italiaanse vlees recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Vlees recept voor 4 personen

Ingrediënten

4 kalfsschnitzels

4 plakken Parmaham

4 blaadjes salie

Roomboter

100ml droge witte wijn

Vers gemalen peper

Zeezout

Bloem

Voorbereiding

1Kruid de kalfsschnitzels met wat vers gemalen peper en zeezout. Wrijf de schnitzels daarna in met wat bloem zodat deze helemaal zijn bedekt. Leg op iedere schnitzel een plakje parmaham en maak er een blaadje salie op vast met een cocktailprikker.

Bereiding

1Smelt de roomboter in de pan samen. Als de roomboter gloeiend heet is, leg je de saltimbocca's met de kant van de ham en de salie naar beneden in de pan. Bak de saltimbocca hard aan, maar houd het vlees in de pan goed in beweging om te voorkomen dat het bakken te hard gaat.

2Na ongeveer 2 minuten draai je de saltimbocca's om, zodat ook de andere kant een mooie kleur krijgt. Na nogmaals een minuut blus je de inhoud van de pan af met de witte wijn.

3Draai het vuur op laag en laat het vlees zachtjes doorbakken tot dat deze helemaal gaar zijn. Als de wijn is ingekookt, is de saltimbocca klaar. Geniet van dit traditionele recept voor Saltimbocca. Buon appetito!

Serveertip

1Een andere manier om Saltimbocca te bereiden is door het vlees te vullen. Naast ham en salie kun je nu ook kaas toevoegen wat in het vlees smelt. Deze variant wordt ook wel Saltimbocca alla Romana genoemd.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.